Mer enn halvparten av alle gravide kvinner er plaget av kvalme. Men noen kvinner spy så ofte at skade henne og hennes barn i fare. Svangerskapet er en enorm byrde. Hva som forårsaker kvalme har og hvordan det kan lindres, vil du lære her.

Kvalme i svangerskapet: Great lidelse

morgenkvalme

Foto: © Fotolia

Mye oppkast i svangerskapet (hyperemesis gravidarum) talende leger, hvis en kvinne trenger å passere mer enn fire til fem ganger om dagen og har allerede mistet minst fem prosent av kroppsvekten sin. Selv som er plaget uke etter uke fra normal kvalme i svangerskapet, lengter etter den dagen da det endelig stopper. Hos kvinner er imidlertid påvirket av ekstrem morgenkvalme, er lidelsen så høy at de ofte har liten eller ingen gode følelser om hennes ufødte baby. "Jeg er nå i 20. uke, og jeg er fortsatt hele dagen dårlig. Jeg kan holde det ingen å spise eller drikke, og allerede mistet elleve kilo. Gang jeg har vært på sykehuset og er redd for at jeg måtte legges inn på sykehus igjen"Beskriver Jeannette * Userin i en gravid forum deres tilstand.
"Jeg bruker mine krefter på slutten. Jeg kan ikke flytte uten en bøtte i hjemmet. Å nå ut - det er ikke til å tro. Akkurat nå er jeg sykemeldt. Men jeg ønsker å leve enkelt igjen. Fordi jeg føler meg så ille, selv min frykt av timen vokser. Jeg liker ikke lenger avtale med problemet babyen meg"Simone skildrer * i samme forum deres lidelser.

Hyperemesis forum: dekket Gode følelser baby

Hva gjør det for dem som berøres av alvorlig graviditet sykdom spesielt vanskelig: du lider av den første SSV på i tillegg til hyppig oppkast ofte under en sterk følelse syk og veldig svak. "Kjøkkenet var skrekkrommet mitt, selv når de passerer var min første vei til loo. Kvalmen var uutholdelig, etter to uker kunne jeg ikke lukte min mann og min sønn. Til slutt, min sirkulasjon var over at jeg ikke kunne forlate leiligheten. I mellomtiden hadde jeg kastet opp ca 15 ganger om dagen. Kilo ramlet, urinen var blitt oransje. Jeg har tenkt på et svangerskapsavbrudd, men jeg kunne bare ikke", Britta *, minner en mor til en hyperemesis forum.

Konstant morgenkvalme gjør deg syk

Like ille som i tilfellene beskrevet det oppfyller estimater av eksperter, bare ca fem til 20 av 1000 gravide kvinner. Sykdommen begynner ofte i andre måned til den sjette til syvende uke av svangerskapet. Den nesten umettelig oppkast betyr at selv om den gravide kvinnen kan spise, ikke nok mat og væske nå tarmen og bli absorbert. Dette kan føre til dehydrering av mor og indirekte til en mangel på forsyning i barnet. En tredjedel av pasientene må legges inn på sykehus på en klinikk for å unngå skade på seg selv og barnet.

Den hyperemesis gravidarum er deretter delt av leger i to nivåer: For klasse 1 er den gravide kvinnen "bare" syk og hun føler seg elendig, på nivå 2, er en såkalt metabolsk avsporing lagt med dehydrering og elektrolytt tap. I klasse 2 leger anbefaler innleggelse opptak til en klinikk.

Kroppens funksjoner truer med å avspore

I tillegg til morgenkvalme lider noen ganger også lider av andre symptomer. Til en ekstrem svakhet ofte en tørr tunge, bevegelse, lys og lyd følsomhet tilsettes. Også en sterk oppfatning av lukter som enda ikke lenger lukter sin egen familie bokstavelig "som Britta," kunne komme før. I tillegg er de gravide kvinner lider ved angrep av dehydrering under en forhøyet puls og lavt blodtrykk. Dehydrering manifesterer seg ofte i misdannelser av urin (misfarging), i merkelig obstartigem eller kjemisk (aceton-lignende) dårlig ånde og iøynefallende laboratoriefunn i blod eller urin.

Sjelden, feber og gulsott forekomme (leverproblemer), og svimmelhet. Hyppig oppkast kan også ved overtrykket som den er produsert i kroppen som forårsaker skade på spiserøret, ved overgangen til den mage, lunger eller nervøs individuell og pre-eklampsi ( "eklampsi"favør) og veksthemming for et ufødt barn, ta Dr. Med. Ioannis Mylonas u. a. opp forskningsresultater fra sykehuset av Ludwig-Maximilian-universitetet i München (tysk Medical Journal 2007).

Morgenkvalme: Hva er årsakene?

Men som det kommer til denne usedvanlig sterk kvalme og oppkast? "The hyperemesis ikke presenterer seg som en isolert hendelse. Det må som et samspill av biologiske, psykologiske og sosiale faktorer blir sett", Forklarer gynekolog Dr. Med. Vincenzo Bluni gravide kvinner i sitt nettforum. "Den eksakte opprinnelsen til kvalme og oppkast er ikke trygt avklart. Mens noen forfattere hormonelle årsaker, så som en hurtig økning i østrogennivået i første trimester, unormalt høy HCG, progesteron og androgen serumnivåer er postulert, andre studier på betydningen av psyko faktorer ut (som en uønsket graviditet eller konflikt). Ytterligere andre studier viser en ustabil elektrisk aktivitet i magen og redusert elektriske respons overfor matinntak." Men selvsagt visse bakterier, for eksempel Helicobacter pylori bakterier i magen i noen tilfeller spilte en betydelig rolle, slik at deres antibiotikabehandling er nødvendig av fastlegen. "På samme måte skal tyreoidfunksjon kontrolleres under langvarig kvalme"Informerer Bluni.

Når fysiske eller psykiske pre-eksisterende forhold, er risikoen økt

I tillegg har studier vist at hyperemesis oppstår gjentatte ganger i den vestlige verden, og at det påvirker statistisk oftere kvinner med innvandrerbakgrunn, fedme, spiseforstyrrelser og flerlingesvangerskap. Selv de som allerede har lidd i et tidligere svangerskap etter, har en høy risiko for å bli rammet igjen neste gang, samtidig primiparas har en noe økt risiko. Også i lidelser av embryoet og forskjellige organiske tilstander hos mor (lever, skjoldbruskkjertelfunksjon) den ekstreme kvalme er mer vanlig. Psykiske sykdommer og lidelser (f.eks. Depresjon) favorisere også hyperemesis.

Hva hjelper med hyperemesis

Hvis en gravid kvinne ofte syk og trenger de ofte gått, bør det først justere kostholdet: gi opp fet mat (kaker, chips, sauser, fete oster, pølser, etc.) og ta en rekke svært små måltider i stedet for de vanlige hovedmåltidene. Selv ellers berørte kvinner bør være hyggelig mot henne nå svært sensitiv mage: De elsker i denne tiden ikke kaldt, surt eller for skarp, og kaffe kan du foretrekker borte.

Fordi en bagged blodsukker kan føre til kvalme, kan du allerede kvelden en matbit på natten står klar filtre (kjeks, sukret te i en termos) og har med å få litt mer tid. Hyppig oppkast, tørker kroppen ut veldig raskt. Fordi store mengder væske ofte ikke bo i det, er et godt tips at mange små slurker med vann, te, juice tynn juice eller kjøttkraft i løpet av dagen for å drikke.

Noen kvinner som lider av hyperemesis har hatt gode erfaringer med det når de lytter til en plutselig emergent behov for en bestemt matvare. Sun hjulpet Britta, som hadde tenkt på en abort for å få deres kvalme under kontroll bare surkål. "Jeg var desperat og svak, hadde bare frysninger. Min mann var allerede så langt at han ønsket å introdusere meg til sykehuset. Plutselig følte jeg meg som surkål. Det var som et mirakel, surkål var der." Samtidig følte de som rose hip te, og denne drinken var den eneste i magen. "For to uker jeg gjorde dette, surkål kur'. Snart Kotzerei stoppet, hadde jeg kastet meg formelt."

Hva kan jeg gjøre for kvalme under svangerskapet?

Hva hjem rettsmidler og milde verktøy er det?

Kvalme lider kan skjære et stykke fersk ingefær i tynne skiver (la bratt for 10 minutter) og skålde med kokende vann og litt søt. Den litt krydret root kan lindre kvalme. En blanding av te fra fersk ingefær, kamille, peppermynte og balsam oppfyller dette formålet ofte bra, som kan fennikel te berolige sensitive fordøyelsessystemet.

Mange berørte kvinner gjør med akupunktur svært gode erfaringer eller finner ut at hjelpe dem homeopatiske dråper. Effektive i om alvorlig morgenkvalme rette Iris versicolor bør være (Iris), spesielt hvis kvalme av halsbrann og tung spyttsekresjon ledsaget. Av dette du tar tre ganger om dagen fem dråper en (potens D6 eller D12). The Middle Jaborandi (Jaborandistrauch), hvor man velger krefter D3 til D6 er anbefalt, spesielt når skjoldbrusk problemer er delvis ansvarlig for kvalme.

Homeopati kan berolige magen

En klassisk er også Nux ( "Brechnuss"). Den er spesielt egnet for kvalme, som utløses av lukt og er også ledsaget av store krav og irritabilitet. Også Sepia officinalis (blekksprut) bør hjelpe, spesielt hvis en kvinne har kalde hender og føtter i tillegg til lett fryser, er deprimert og irritabel eller føler seg overveldet. Colchicum autumnale (høst krokus) for å lindre spesielt hvis en kvinne har magesmerter, i tillegg til kvalme, du allerede føler deg syk ved tanken på mat, føler hun svak, lett fryser og lider av depressive humør. Midlene nevnt Nux, sepia og Colchicum kan tas en gang i C30 makt heller, eller i D6 styrke tre ganger daglig. Også Nausyn tabletter, en homøopatisk kompleks sammensetning av flere forskjellige medisiner har vist seg å være vellykket.

Noen ganger sterkere våpen må siden

Mens du får en prøveperiode med et forsvarlig kosthold og naturlig rettsmidler skal være i begynnelsen. Men ofte krever gravide kvinner med hyperemesis gravidarum også sterkere våpen. Mange lider håndtere godt med medikamentet dimenhydrinat, z. B. inneholdt i medikamentet Vomex. I hvilken form (tabletter, injeksjoner, stikkpiller) og i hvilken dosering, bør gravide ta denne medisinen, må den ta kontakt med sin gynekolog. Også den aktive ingredienser difenhydramin (handelsnavn z. B. Emesan), ondansetron (Zofran), prometazin (z. B. Atosil), metoklopramid (z. B. Cerucal, Paspertin) og vitamin B6 (f.eks. Pyridoksin B.) er av gynekologer brukt mye oppkast under svangerskapet. Selv om de ikke er tilgjengelige på resept, bør en kvinne alltid nektet å ta med legen din. Selv om mange års erfaring har vist av disse midlene ingen teratogene effekter, selv om mange av disse stoffene er offisielt ikke tillatt i svangerskapet.

Hvis du har en mental pre-eksisterende forhold (angst, depresjon) eller en spiseforstyrrelse (bulimi, anoreksi), bør du også gjøre bruk av psykologisk hjelp. Dette får du på psykosomatiske utdannede leger, psykologer eller psykiatri. Men terapi er også viktig når den massive morgenkvalme til fører at du ikke har noen positive følelser mer til det ufødte barnet, eller engang å tenke på en abort.

Ved akutt fare for et sykehusopphold er nødvendig

Hvis en kvinne synker, føler seg svak og elendig og knapt kan holde noe med deg, hjelper ofte bare et opphold på sykehuset for å bringe tilbake fred inn i handlingen og hindre en farlig dehydrering eller å behandle. Infusjoner normal ikke bare væske og elektrolyttbalanse. samtidig de også lindre kvalme, fordi utbruddet av dehydrering også fører til kvalme. Infusjoner eller en sonde kan også utføre de nødvendige næringsstoffene, hvis du ikke kan ta opp noe på vanlig måte, eller holde med deg. Behandlingen utføres inntil oppkast stopper, eller i det minste ikke skjer oftere enn tre ganger om dagen. Etter at en forsiktig bygge normal, men vennlig mat starter. En kvinne kommer med det - og muligens med de foreskrevne medisiner - godt overens, kan de kommer hjem.

I mange kvinner, de alvorlige kvalme sett senest den 20. uke av svangerskapet, noen er plaget, men inntil forrige måned. Her er den eneste trøst for vordende mødre som lider med fødselen av barnet opphører umiddelbart.