Kaverit, jotka rakastavat äiti kalliisti, tyttäret, jota isä ei voi kieltäytyä: Miksi rajat suhteet perheen ovat niin erikoista, mutta voi esittää yhtä tai toista haastetta.

Isä tytär suhde: "Haluan naimisiin Papa"

Perhe Tytär Isä Äiti poika

Kuva: © fotolia.com/ contrastwerkstatt

Kuin kolme vuotta sanoi Naomi Bielstein * jotain, joka olisi aiheuttanut alasti iloksi kaikissa psykoanalyytikko. Kun tätinsä kerran vartioi illalla, hän yhtäkkiä huusi sydäntäriipaisevan, halusi kauan ilman sitä ja lopulta tunnusti hänelle: "Haluan vain naimisiin isä! Mutta se ei ole, koska se on jo naimisissa Mama!" seurasi toinen aalto kyyneleitä seurasi. Tosin tämä klassinen Oidipus voivat turvallisesti tervehtiä harvinaisia. Kuitenkin jotain erityistä suhdetta tyttöjen isäänsä. Usein näyttelee sankarillinen rooli elämässä hänen tyttärensä. Äidit kertovat usein Urbia foorumeilla kuinka turvaton ne ovat, koska niiden nuorta tytärtä näyttävät mieluummin Isän. "Tyttäreni on nyt 15 kuukauden ikäinen, ja he haluavat vain Papa välitä mitä teen ja tehdä! Olen pahoillani, minulla on tunne, hän ei pidä minusta. Olen todella epätoivoinen, koska en ymmärrä"Arvostelee Userin vuonna Urbia foorumilla taapero.

Vaikka tällainen vahva tallennuksesta on yleensä vain vaihe. Kuitenkin suhde tytön isälle jää usein erityisen lähellä aikuisuuteen. Ja siellä on myös tiedossa melko harvat isät ovat todella ihastunut tyttärensä ja voi puhtaasti kieltäytyä hänelle mitään.

Äiti Son konflikti: erottaminen on tärkeää!

Koska se tuntuu melkein kuin käypä korvaus, että pojat ovat usein riippuu enemmän heidän äitinsä kuin isällä. He kapinallisten vähemmän heitä kuin vastaan ​​isä, ja jotkut käyttäytyvät häntä kohtaan vaiheittain lähes huolehtiva. Niille heistä, jotka sitä eivät osoita delaminaatio taipumuksia päässä äidin esiliina jouset, suosittu sanonta keksi ei sattumalta sanaa "nyyhky", Ja tässä läheiset suhteet usein jopa murrosiässä. Ei sillä Loriots elokuva "Ödipussi" Tiedämme, että on olemassa miehiä, jotka voivat olla niin aikuisia kuin äiti varsinaisessa merkityksessä: ne eivät voi vain kokata hänen äitinsä tai ostaa paitoja. Mutta häätämistä paikka yksi elämässään, joka on joskus tärkeämpää kuin oman kumppanin. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Vähemmän konflikti kun toisen vanhemman

Ensimmäinen on nyt kysymys kuuluu, miksi lapset usein erityisen vahvasti riippuvaisia ​​vastakkaista sukupuolta vanhemman. Toki luulet siellä nopeasti kuuluisa "oidipuskompleksi" Altvater Sigmund Freudin. Vaikka niitä sovelletaan alkuperäisessä muodossaan vanhentunut. Mutta on olemassa käsite kehityspsykologiasta tähän päivään, vaikkakin eri muodossa: From moottori malli oli suhde malli. Ilman nyt haluavat tunkeutua liian syvälle psykologia, voidaan tunnistaa tärkeimmät syyt läheinen rajat suhde:

Tyttöjen ja isät pätee: Kun äiti, tyttö voi todellakin tunnistaa enemmän, koska se on samaa sukupuolta. Se on samanaikaisesti myös kilpailija (tietenkin tiedostamatta, kuten hyvin tiedetään, lähes aina psykologian). Lopuksi hän on jo mitä on oltava itsestään: itsenäinen, vahva nainen. Isä, mutta ei ratkaise tätä kilpailua fiilistä. Hän kiehtoi, koska se avaa tytär jotain tuntematonta: näkymä maailman näkökulmasta miehen. Hän johtaa, sanoo psykologian, tytär lähes maailmasta emotionaalisuus on syy. Koska se osoittaa hänelle, että voit hoitaa tilanteita myös mielen. (Ei niin, että tämä ei ole äidit voi myös, mutta isät ovat usein "suorempi" siinä.)

Isä on sekä sen fyysistä voimaa, suojelijan, joka on tytär tausta. Kääntäen tytärtä isille mahdollisuuden esitellä omia pehmeämpi puoli, jota hän voi tuskin uskaltaa jokapäiväisessä elämässä tai työssä muutoin.

Pojat saavat enemmän fyysistä läheisyyttä

Äidin-poika-suhde, se on monien silmissä psykologit aluksi pikemminkin äidin joilta lähtee suurempi läheisyys: Tutkimusten mukaan pojat ovat rintaruokinnassa pidempään keskimäärin kuin tytöt, ja että ne ruokitaan pidempi ja beschmust , Tämä ei tarkoita automaattisesti sitä, että pojat olisi edullinen, suhde tytär voi olla yhtä voimakas - mutta se on erilainen. Kun hänen tyttärensä äiti kokee monia yhtäläisyyksiä omaan elämään. Maailma poika kuitenkin on uusi heille: "Pojat käyttäytyvät monia asioita eri tavalla kuin tytöt - tämä on monille äideille suuri ihmetellään"Sanoi Roland Kopp-Wichmann, psykologi Heidelbergin. Kääntäen kuitenkin nauttia pojat pystyä olla haavoittuvia ja pehmeä on äiti, mikä ei ole yhtä hyvin olla ympyrän niiden päiväkodin tai koulun kaveri.

Ole oikea tapa edetä: äiti poika ja isä tyttö!

Mutta kääntöpuoli on erityistä rakkautta ylitys joudumme hakemaan uudelleen tässä vaiheessa. Ja että on vaara jäi leikkaus johdosta. Normaalisti lapset ovat itse vastuussa schrittchenweise irrottautuminen heidän esi, mistä lapsi iästä. Vanhemmat täytyy tehdä, on aina päästää irti hieman. Läheinen suhde vastakkaisen sukupuolen vanhemman mutta tarvittava leikkaus johto voi olla liian heikko. Täällä, vanhempien täytyy auttaa. Mutta tämä ei ole niin helppoa, koska usein nauttia äidit ja isät, kiinnitys lapsi (tietenkin jälleen alitajuisesti) hyvin paljon. Ja kukaan ei pidä työntää sen nuorten tahallaan ulos pesästä?

Koskien pojat psykologi Kopp-Wichmann varoittaa kuitenkin, "Pojat tarvitsevat vapautta." Oli tärkeää sekä: ehdottoman rakkauden äiti, mutta myös selkeitä rajoja ja ymmärrystä toiseuden poika. Kukaan näen pikku lapsen omaa poikaansa, vaarassa häiritsemättä tervettä kehitystä. "Pojat voi jatkua ikuisesti samaistua äidin, vaan on annettava mahdollisuus tulla miehen." Koska äidit joskus lähempänä esiliina jouset poikansa roikkuu kuin päinvastoin, jos ne lopettaa itsensä siellä täällä: Olipa kyse ensimmäisen yön ystävän tai hieman riskialttiimpia puu kiipeilyä. Hillitty äiti pitäisi olla, kun heidän poikansa haluaa hoitaa niitä, kun se ei mene hyvin. Koska tämä on vastuu heidän kumppaninsa, ei lapsi.

Isä tytär suhde: Psychology näyttää vaarat

mutta myös "Papas tytöt" on ennemmin tai myöhemmin vaikeaa, jos molemmat osapuolet eivät onnistu kentälle. Isä, joka liian hallinnut tyttärensä voi laukaista itseluottamuksen ja pelko elämän. Jotkut tytöt ja naiset antavat myös erityisesti miesten tai "Taff"Miellyttää Isän ja tehdä vaikea elää pehmeä ja emotionaalista puolta. Vastaavasti nuoret mutta myös kasvaa lapsenomainen, püppchen olento: jos se on tosiasiassa oppinut, että otat pääasiassa keimailu tai kuvitellaan avuttomuutta vaikuttaa miehiä tai yksi niistä voi saada jotain.

Isän tulisi siksi mahdollistaa heidän tyttärensä irrottautua heille, että hän on muita näkemyksiä, on enemmän emotionaalista kuin teini enemmän pojat kuullut hänen klikki kuin Isä. Ja onko lapsena tai teini: Asettaa tyttö säännöllisesti flirttaileva tai mairitteleva käyttäytymistä valvomiseksi jotain, että isä ei pitäisi aina palkita sitä. Mutta ystävällinen Ward: "Minun täytyy ajatella yhdessä äiti, onko se toimii"tai: "Kerro minulle rakas perustelunne, niin voimme paremmin puhua toiveesi ja löytää ratkaisu."

Ei aina cross side on kapeampi

mutta ne myös saa mennä mainitsematon: tytöt ja pojat, jotka eivät aio antaa vastakkaisen sukupuolen vanhemman ylimääräinen bonus. "Tyttäreni (15) on jotenkin jäänyt tässä vaiheessa valmis"Astrid Rheindorf kerrottu Wuppertal. "Hän tapasi isänsä nuorena lapsiystävällinen ja rento, mutta se ei ottanut häntä enemmän kuin tärkeää. Olin hänen ensisijainen hoitaja, vaikka hän myös runsaasti aikaa kului. Jos hän on joitakin mietin, esimerkiksi, ja hän antoi hänelle vastauksen, hän sivuuttaa sitä. Sitten hän pyysi minua uudelleen, ikään kuin hän ei pitänyt istuu pöydän ääressä."   

Myös jotkut kaverit löytää se ei ole niin arvokas tavoite elämässä elää sopusoinnussa heidän äitinsä. "Minun kahdeksanvuotias on täysin itsepäinen ja röyhkeä. Jos haluan häneltä mitään, esimerkiksi vain, että hän pukeutuu ennen aamiaista tai omenamehua tarjota laittaa ruokaa pöytään, on lähes aina ensin no. Sanon sen hiljainen ääni, mutta vaikka olen tiukka ja kovempaa, hän kuulee nolla"Sanoo äiti Urbia foorumilla koulutuksessa. Että tytöt ovat erityisen läheinen suhde isän tai poika äidilleen, joten on usein, mutta ei aina niin. Hyvä tietää: Molemmat ovat aivan normaalia!

* Nimet muuttunut