Født smerter gælder især, når kvindelige trange fra frygt. Alle, der kender sin krop godt og er stadig afslappet, kan blidt og naturligt føde, enten hjemme, i fødestedet eller klinik, lover metoden til HypnoBirthing. Hvad er det og hvordan fungerer det?

Hypnobirthing: koncentration om fødslen

Afslapning Teaser

Foto: © Fotolia / mmphoto

"Det er gået fra, hvad der foregår omkring samme tid helt fokuseret på, hvad der sker nu," siger Anne Großmann, 30. "Jeg var alt for mig og min datter, uden skadelige følelser eller frygt. Jeg kan lade hele fødested i mit sind og vide alt, hvad jeg gjorde i løbet af disse timer. "

For to år siden, en advokat fra Rostock bragte sit første barn ved HypnoBirthing® til verden. Med denne metode, fødslen sat gennem selvhypnose dyb afslapning. Således er det muligt at blive involveret i løbet af naturen en komplet fokus på interne processer, en bevidst give slip på barnet, der er født efter forsigtigt. 

Den fred og den ekstraordinære fred og styrke, der følte Anne i denne meget selvbestemt fødsel og udstrålede til glæde for hendes jordemoder, var for den unge mor så eftertrykkeligt erfaring, at hun lod sig uddannet som træner for HypnoBirthing® og viden nu - deltid, men med en masse hjerte og stor varme - passerer. Men de behøver ikke at være en jordemoder, fordi de ikke er ledsaget fødsler, men anvende arbejdende kvinde og hendes partner i deres ønskede fødsel miljø på egen hånd, hvad de har lært i løbet.

tage væk frygten for fødslen: Det vigtigste mål

Og det er langt mere end "bare" en teknik: HypnoBirthing er baseret på den filosofi, at fødsler er helt naturligt og bør være en god oplevelse. Men det fungerer kun, hvis kvinden er ikke bange, fordi der kan krampe, hvilket fører til smerte. Fordi angst ofte skyldes uvidenhed og usikkerhed, præciserer en HypnoBirthing kursus oprindeligt klager over, hvad der præcist er en fødsel ret til at give kvinder tillid til ens krop og barnet, der ved, hvad der skal ske, og disse trin gå i deres eget tempo. Det hjælper også at opløse eksisterende frygt (for eksempel efter traumatiske tidligere fødsler) og lærer, hvad en kvinde kan gøre for at støtte fødslen processen og erfaring som opkvikkende. 

Frygt kan krampe kan slappe går

Dette er præcis, hvad de afspændingsteknikker komme i spil, fordi, forklarer Anne Großmann: "I kroppen kan kun én gruppe altid sejre hormoner, der chance eller stresshormoner. Og i afslappet tilstand flow, de glade hormoner. "Dette er med til at forblive løs for at lade det ske fødslen. "Dette er naturligvis med yoga eller lignende, og nogle kvinder hvile i alligevel, så at hun ikke har brug for," siger Anne. Andre hypnose teknikker såsom "HypnoMentale fødsel", hvor hele fødslen processen praktiseres skridt for skridt, at vælge imellem. "For mig HypnoBirthing® har vist sig op."

De HypnoBirthing teknikker fra vejrtrækning til bekræftelser

HypnoBirthing® begynder, "at stresshormoner ikke engang dukke op, fordi det tager to timer, indtil de er taget ned," direkte med den første bølge - den ildevarslende ordet "arbejde" undgår Anne konsekvent. Nu begiver kvinde i en indre komfort zone og uddybe denne lempelse ved trinvis:

 • rolig, regelmæssig vejrtrækning, tilpasset de enkelte faser af fødsel,
 • Visualiseringer, så stærke visuelle billeder af en god fødsel, som kroppen reagerer i overensstemmelse hermed, og
 • klassiske øvelser for dyb afslapning og bekræftelser (overbevisninger), selvhypnose. 

Alt dette er bygget op i løbet. Så er det op til de kvinder, til fødslen (en kursusdeltagelse er mellem det 20. og 36. uge anbefales) for at træne hver dag en eller to gange med CD'er til at være stand til rent faktisk skabe afslapning. 

 

Med ånde forsigtigt glide ind i verden

Hvis dette lykkes, den fødende er endelig i en rigtig trance. De skjuler faktisk miljøet. Internt er det så meget mere opmærksomme og mere til stede i sidste ende at tilpasse sig særligt dybe indåndinger al deres energi på at støtte deres barn. "Hvem har følelsen af ​​at skulle trykke der skulle gøre"Fortæller Anne. "Men dybest set den naturlige pulsering af bølgerne er nok til at lade barnet gå til fødselskanalen. Hvis moderen trækker vejret i synkronisering med pulsering, forbliver afslappet og give slip, at barnet glider med at trække vejret ind i verden."

Hvilket betyder ikke, at barnet bare så "rausflutscht"Uden den vordende mor føler: "En fødsel er altid en enorm indsats"Præciserer Anne. "Men jeg har lyst til dette, hvad jeg føler, afhænger meget af, hvor godt jeg er forberedt og hvilken indstilling jeg har det. Det er vigtigt, at en kvinde kan udføre fra hendes krop og hendes baby."

Virkeligheden: Ikke alle kvinder kan bruge det, de har lært til fødslen

Og det, træneren siger også helt ærligt, ikke altid virker: "Det er ligesom i skolen med en skriftlig eksamen. Selv hvis alle lært ordentligt, kan ikke alle få alt." Bortset fra det, hvor intens kvinde uddannet og konditioneret til dette miljø spiller en ikke undervurderes rolle for, om de kan blive bragt ud af deres koncept, men: "Min erfaring er, at der som regel mere succesfulde par i fødestedet og hjem. I klinikken forstyrrer ofte den virkning, at det kaldes 'hospital, og der er procedurer, der gør det vanskeligt at slappe af."

Alene muligt i princippet, men meget bedre med partner

Anne også være forberedt "deres" par før udførligt, at de til at klassificere, hvad der sker omkring dem. Mindst her, bliver det klart, hvorfor udtales vejledning af en "fødsel følgesvend", når anbefales HypnoBirthing®: teknikker kan lære, mens kvinder alene og anvende med hjælp fra deres cd'er. Men for at skabe den nødvendige atmosfære for at den har brug for en regel, men en kammerat, bedste fremgangsmåde, barnets far. "Partneren er en stærk fortaler som altid griber til den kvinde, der nachhakt om medicinsk indgriben er påkrævet, hvilket sikrer den rette stemning, hvilket gør sikker på, at hun har det godt, at hun får nok væske, at fødslen ønskeseddel er, at vi har skabt sammen, respekteret, "Anne sætter mændene opmærksomt til hans hjerte og giver dem specifikke for huskelister til hånden. Dette er meget taknemmelige for føle sig nyttige og mere sikker. 

Turn kommer kvindens Godt: "En mand, der er klar og stille, kan det give videre til sin kone:" Anne kender fra personlig erfaring. "Under fødslen kun har min mands stemme virkelig nåede mig af alle tilstedeværende, og meget højt og tydeligt, hvordan. I et tomt rum" Så han har støttet med de praktiserede bekræftelser og videregivet rådgivning af jordemoderen på hende. 

Lært afslapning hjælper til dato

Af de engang lærte afslapning metoder Anne nydt godt af den måde i dag: "Først og fremmest har de hjulpet den første tid til at overleve med barnet. Jeg plejede altid at falde til ro og komme ind i kort søvn bryder min datter hurtigt til at sove uden at gå gennem kun en halv time i hovedet, som er at gøre alt. I dag tager jeg de stressende arbejdsvilkår dage pauser, selv om kun fem minutter for at jorde mig igen. " 

Hvad er mere at vide om HypnoBirthing® værd

 • HypnoBirthing® har været praktiseret i den 1990:e Den blev udviklet, baseret på læren af ​​lægen Grantly Dick-read for naturlig fødsel, den amerikanske Marie F. Mongan. De ønskede at hendes datter, reservedele traumatiske fødsler, som de selv havde oplevet fire gange. Siden da har titusinder af børn blevet født.
 • Forskning viser, at i sjældne HypnoBirthing® lægelige indgreb (udledninger, infusioner, anæstesi, kejsersnit) er nødvendige, varigheden af ​​arbejdskraft tendens til at være kortere. Selv fødsler, der ikke går efter planen, erfaring mødre, der bevidst slappe af igen og igen, ofte stadig selvbestemmende og dermed mindre traumatisk og inddrive derefter hurtigere.
 • HypnoBirthing® kurser skal trænes kun af HypnoBirthing Institut og certificerede kursusundervisere (s. Www.hypnobirthing.de).
 • Kurset er ikke en erstatning for fødselshjælp kursus, men formidler i 12 timer komplementære viden og HypnoBirthing teknikker til eget brug.
 • Omkostninger varierer regionalt mellem 350 og 500 euro for en gruppe kursus og 450 til 800 euro for en enkelt bane. Den sygesikring ikke betaler; Dog blev der ydet støtte (med faktura og bevis for deltagelse, hvis det er nødvendigt med breve af anbefaling af gynækolog eller med privat opskrift) i nogle tilfælde allerede.
 • Der er ingen generelle sundhedsmæssige faktorer, der taler imod det, for at lære HypnoBirthing®. Kvinder kan styres med lavt blodtryk i flash forskelligt på altid forblive i komfortzone.  

service 

på nettet

 • Den tysksprogede portal HypnoBirthing Institut (baseret i Schweiz), herunder liste over alle kursusundervisere kan findes på www.hypnobirthing.de.
 • På youtube side (www.youtube.com/user/HypnobirthingVideos) af instituttet er at se mange film fødsel.
 • informeret om "HypnoMentale fødsel", den tyske Selskab for hypnose og hypnoterapi eV (DGH) i deres patienter Flyer (www.hypnose-dgh.de/patientenflyer-228.html).

Yderligere læsning

 • Marie F. Mongan: HypnoBirthing®. Den naturlige vej til en sikker, glat og let fødsel. Med CD. Mankau udgivelse. 2010. ISBN: 978-3-938396-20-9. 19,95 euro.

Beslægtede emner

 • Liz Lawrence Wallacher: graviditet, fødsel og hypnose: selvhypnose uddannelse i moderne fødsel. Carl Auer. 2003. ISBN-13: 978-3896704054. 19,95 euro.
 • Grantly Dick-Read: Vejen til naturlig fødsel. eller mor uden smerter. (Kun anvendt)
 • Frédérick Leboyer: Fødsel uden vold. Kosel. 1995. ISBN-13: 978-3466343324. 15,95 euro.
 • Ina May Gaskin: Den selvbestemt fødsel. Manual til forældre. Kosel. 2004. ISBN-13: 978-3466344772. 19,99 euro.
 • Birgit Baader: fødsel. Genopdagelsen af ​​den kvindelige pathway. Anahita. 2010. ISBN-13: 978 til 3937797137. (Kun anvendt)
 • Isabella Ulrich: Den alkymi fødsel. DVD med yoga klasse. 29.90 euro.