Hvilke krav må oppfylle par som ønsker å adoptere et barn? Urbia så bak kulissene, snakker med en adopsjon tilrettelegger.

Barn vedta i Tyskland: Den innledende inspeksjon

Boy profil triste pantere Design Pics

Foto: © panthermedia / Design Pics

Mange par bestemmer etter år med ufruktbarhet for adopsjon. Hva er prosedyren? Hvilke krav som må oppfylles? Urbia snakket med en ansatt i en adopsjon byrå i Nordrhein-Westfalen. Hvor gammel er adopsjon villig være? "Det må være en i alle fall Foreldre-barn-forhold være produsere. Folk som er godt over 40 år gammel må få liten sjanse for et spedbarn eller småbarn"Forklarer eksperten. I børsene vil bli tatt for å sikre at aldersforskjellen mellom nye foreldre og barn er ikke mer enn 35 til 40 år. Gjennom tidene, men er definert som en av partnerne minst 21 og de andre 25 år må være gammel.

Hvis par ønsker å adoptere et barn, må de være gift. Selv individer kunne (nedre aldersgrense er 25 år) i Anvendelse søkeprosessen komme inn, men de har færre muligheter enn ektepar. I alle fall, det er mange flere adopters enn faktisk medierende barn. The Federal Statistical Office i Wiesbaden annonsert at det ved utgangen av 2009 818 barn og unge ble henvist for adopsjon. Du ble motvirket av 7,139 adopsjon programmer: I en pre-annotert for adopsjon barn sto for om lag ni adoptivsøkere. Generelt antall adopsjoner i Tyskland fortsetter å synke. I 2009 3.888 opptakene ble utført, hvorav bare halvparten (52 prosent) ble trinnordnede opptakene.

De som ønsker å adoptere et barn, må du først ta kontakt med adopsjonsbyrået (alle ungdomsvelferdskontorer, Diakonie og regional ungdoms kontorer eller uavhengige leverandører som medium), som er ansvarlig for sin egen bolig. Det er en første inspeksjon blir utført. Det må bli presentert, blant andre, helseattester, inntekt merknader og politiattester. Noen som er nevnt i seksuelle overgrep mot barn, noe som kan selvfølgelig adoptere et barn. "Gjennomgangen av formelle kriterier men er minst. I de påfølgende individuelle og gruppediskusjoner er å finne ut om paret noen gang kan forholde seg til en adoptert barn; om det er så sterk for å takle vanskelige situasjoner"Forklarer adopsjon tilrettelegger. Ved konsultasjoner, minst ett hjemmebesøk med kandidatene kommer. Flere og flere børser føre tiden forberedende seminarer hvor par har til å delta. For børsene er det viktig å vurdere kvaliteten på diskusjonene i partnerskap for å møte utdanningskrav og for å avklare holdninger til de biologiske foreldrene.

Mange par føler dette testmetode for å være svært ubehagelig, gjør eksperten. Det går, men det som Grenser for adoptivforeldre å gjenkjenne. Kandidater som klar visjon av "deres" har et barn, må være skuffet. Fordi det var ikke et spørsmål om å finne en passende barn for foreldrene. Snarere er det oppgaven med adopsjon etater for å finne egnede foreldre til hvert barn.

Adoptivbarn kan ikke være en erstatning for barnet fysisk velvære

"Adoptivbarnet kan ikke være en erstatning for den naturlige barn. Den egen barnløshet må behandles"Sier eksperten. Av denne grunn, adoptivsøkere kan også ingen binding få hvis og når de kan adoptere et barn. Det er, og dermed sikre adopsjon tilrettelegger, ingen ventelister. Hvis paret som "passende" vurderes, må det gjelde skriftlig med alle andre adopsjon etater - og håp.

"refleksjon" biologisk mor

En kvinne som bestemmer seg i løpet av svangerskapet for å frigi barnet for adopsjon, har åtte uker "refleksjon"Selv om barnet er allerede i adoptivfamilie. Innenfor denne perioden, har hun også foreldremyndighet og kan kreve tilbakeføring av hennes barn igjen. Hvis det forblir i sin avgjørelse, må de signere en offisiell samtykkeskjema (og etter endring av barneloven og far). "Det er en frivillig avgjørelse moren. Noen ganger hender det også at samtykkeskjema for å registrere bare etter ett år"The adopsjon tilrettelegger.

Begynnelsen av adoptiv omsorg

Når et barn kommer inn i adoptivfamilien, begynner "adoptiv omsorg" - barnet bor med sikte på adopsjon i familien. Utvekslingen fulgte de nye foreldrene og barnet, og sett på som familien vokser sammen. Adoptivforeldre må sende en offisiell søknad om aksept av barnet i familien retten. Dette er å søke den oppfatning av adopsjonsbyrået og muligens en rapport av ungdomskontoret før deretter endelig "Adopsjon som et barn" enig med adoptivforeldrene.

fosterbarn

Noe annet metoden ser på fosterbarn. Eksperten gir et eksempel: "Et barn er tatt av ulike grunner fra sosiale tjenester i varetekt, kommer inn i hjemmet og senere i en familie som tar det inn permanent omsorg. Hvis mor bestemmer seg for å løslate henne barn for adopsjon, så fosterfamilie adoptere barnet. Fra den tiden vi bryr oss. En adopsjon omsorg periode, får familien ikke mer vedlikehold penger" Eldre barn som er opp for adopsjon, i utgangspunktet ville ha en foreldre-barn-forhold med sin nye familie satt opp. Dette er en forutsetning for vedtaket prosedyren gang trådte i kraft.

Donerer mødre omsorg?

Men hvordan det faktisk gjort å ta vare på donor mor? "Vi tilbyr kvinner rådgivning økter, vi også følge dem til notarius. Hvis de ønsker det, vi også med i leveringen. Imidlertid har beslutningen om å gjøre seg noen"Så svaret. Noen ganger var det i år kontakt med moren, bokstaver eller gaver til sine barn avgir, som da ville gå og utledet ved adopsjon byrå - forutsatt at adoptivforeldre akseptere en slik en semi-åpen adopsjon en.

Adopsjoner er under tysk lov, men alltid første såkalte inkognito adopsjon, jeg adoptivforeldrene være anonym, foreldre og adoptivforeldre lærer ikke kjenner hverandre. Bare i åpen adopsjon eksisterer mellom den fysiske og den umiddelbare adoptivforeldre kontakt.

"Selv om det var en inkognito adopsjon, noen ganger utvikle senere kontakter"Sier eksperten. Dermed vil en biologisk bestefar hadde, for eksempel i mange år møtt med barnebarnet og hans adoptivforeldre i lokalene til adopsjon byrå. Til slutt, adoptivforeldre invitert bestefar til sitt hjem.

Tjenesteleverandører Links:

  • Familie skilt av føderale departementet for familieetaten
  • PATH - Federation of fosterhjem og adoptivfamilier
  • Federal Working Group Vedtatt