Gjentatte spontanaborter styrte hver kvinne i en mental unntakstilstand av tristhet og hjelpeløshet. Emosjonell støtte er viktig nå, som jakten på medisinske årsaker. En grunn flere aborter kan være en uoppdaget blod koagulasjon (Trombofili).

Blødersykdom: årsak til abort

Ultralyd for gravide

Foto: © Panther Media / Alexander Raths

For hver forventningsfull mor, er det den største mareritt, det ufødte barnet hvis hjerte ble selv har sett slo å tape. 10 til 15 prosent av alle anerkjente graviditeter ender i spontanabort, er risikoen for dette er i de første tolv ukene på det meste. Rundt 80 prosent av alle aborter foregår i en tidlig fase. Omtrent 2-5 prosent av alle gravide kvinner, er det spesielt vanskelig: du må oppleve dette marerittet to eller flere ganger på rad. Leger henviser til dette tilfellet av såkalte faste aborter (gjentatte aborter). Årsakene er ikke alltid lett å finne fordi symptomene blødning lidelse er ikke godt synlig. Nesten halvparten av alle aborter, kan legene selv tildele uten grunn. I de tilfeller hvor relevante faktorer er funnet, årsakene er mange. Dersom en kvinne har to eller flere påfølgende aborter, kan en mulig årsak være et ukjent blødningsforstyrrelser. På grunn av økningen i volum og hormonelle endringer, blod hver gravid kvinne har en tendens til å koagulere raskere enn normalt. Det er også en koagulasjon, som er en tilbøyelighet til trombose, mistenkt små mikro trombose i blodkarene i placenta. Så embryo kan ikke slå seg helt riktig eller ikke er ordentlig tatt vare på, og det er en spontanabort selv.

Ikke alle blødersykdom fører til abort

Men ikke lide noen kvinne som har en blodsykdom som uunngåelig spontanaborter. Bare det motsatte er svært merkbar ved klinisk erfaring: "Rundt 20 til 25 prosent av kvinner med to eller flere spontanaborter har unormalt i blodet levrer seg. Dette prøver å behandle - enten som en del av en spontan graviditet eller in vitro fertilisering, "Hamburg professoren forklarer Dr. Frank Nawroth, spesialist i gynekologi og obstetrikk og gynekologisk endokrinologi og reproduktiv medisin. 

Hvilke typer trombofili er der?

Trombofili er fellesbetegnelsen for forskjellige blødningsforstyrrelser, som alle fører til en øket risiko for trombose. De koagulasjonsforstyrrelser bestå av enten fra fødsel eller ervervet senere i livet. Du kan bo eller helt uten kliniske effekter utløse symptomatisk trombose. De følgende koagulasjonsforstyrrelser er tilknyttet, i henhold til kliniske studier, spesielt med tilbakevendende aborter:

Blødersykdom faktor på fem

Den mest vanlige arvelige risikofaktoren for trombose er den såkalte faktor V Leiden (APC motstand). I omtrent 5 prosent av den europeiske populasjon, er denne type Trombofili inntreffer, er årsaken et gen feil. En gravid kvinne med en faktor V Leiden har, i henhold til kliniske studier, en 28 prosent høyere risiko for trombose enn mødre uten koagulasjon faktor. 5

Antifosfolipid syndrom (APS)

Studier viser at opp til 5 prosent av befolkningen APS antistoffene ervervet inhibitorer av koagulering, i blodet. Dette påvirker ikke makt og kan forbli helt uten symptomer. Men graviditet komplikasjoner som gjentatte spontanaborter forekomme hos pasienter med APS uforholdsmessig på.

Protein C og protein S-mangel

Kvinner, som mangler det såkalte protein C eller protein S (eller begge samtidig), har i løpet av graviditet, en 10 til 19 prosent større risiko for trombose.

antitrombin-mangel

I en antitrombin-mangel, risikoen for trombose, og dermed risiko for komplikasjoner ved graviditet opp til 44 prosent. Heldigvis er denne typen kommer sjelden før trombofili.

Noen kvinner også lider av flere typer blødersykdom som årsaker til komplikasjoner. Her, jo mer trombofili faktorer en kvinne bærer i seg, jo større er sannsynligheten for at det kommer i en graviditet komplikasjoner som spontanabort.

Klumpingslidelse Trombofili: diagnose og behandling

"Sikkert det gir ingen mening til en kvinne som ønsker å bli gravid til test bare en gang på trombofili"Advarer Professor Dr. Nawroth. Det ville bare gjøre unødvendig hestene sjenert, siden det er kjent at udiagnostiserte blødningsforstyrrelser noen ganger har ingen effekt. I en pasient, er en blodpropp lidelse til stede, men det var aldri noen symptomer. En annen har lidd med nøyaktig de samme diagnose hvis 20 år sin første trombose. "I det siste har vi utført en test for trombofili bare fra den tredje abort på rad. I dag undersøkte vi etter andre abort, fordi det har vist seg at det er medisinsk allerede er fornuftig fra det punktet", Forklart Den sakkyndige på koagulasjonsforstyrrelser og infertilitet. Det samme gjelder for pasienter som er kunstig inseminert. "Det har vist seg at den kollektive av kvinner som har lidd flere spontanaborter, den kollektive av kvinner som ikke blir gravide etter gjentatte IVF, er svært lik"Sier Nawroth.

Enkel blodprøve gir informasjon

En enkel, men spesifikk blodprøve endelig gir informasjon om hvorvidt pasienten lider av en koagulasjon. I mellomtiden kan du selv gjøre en selv gentest hjemmefra, dette en kylling (personlige genomikk tjenester). Et par dager senere får du resultatet deretter sendes i posten. Hvorvidt dette er en god idé, men er fortsatt tvilsom. For ett råd og støtte fra en spesialist bare i en etterfølgende behandling er stort behov for. Dernest ville du må også betale test i selv for seg selv. Men Forteller lege etter en andre spontanabort, en blodprøve som helse forsikringsselskaper dekker kostnadene.

Heparin Study: Ingen positive effekter for gravide

Hvis resultatet av testen på slutten, som trombofili er, vil legen diskutere med den berørte kvinnen som behandling er nå fornuftig og vil foreslå under visse omstendigheter, en passende form for fertilitetsbehandling. I lang tid hatt mange spesialister i berørte kvinner, behandling med anti-trombose stoffet heparin for det beste valget - og gjøre det selv i dag. Men samtalen av heparin terapi for å være den enkleste måten å selv-medisinering ved injeksjon ikke bare lett hjemme gjennomførbart, men også motvirke de kjente koagulasjonsforstyrrelser, vakle: Etter en nylig publisert studie ("Ethig II studie") Av Geburtsmediziniern fra Tyskland og Østerrike, hvor 2006-2013 totalt 449 gravide kvinner var involvert, økt heparin verken antall pågående svangerskap fortsatt bor fødsler hos kvinner med gjentatte spontanaborter. "Vi kan ikke lenger anta en positiv påvirkning av narkotika", Oppsummerer professor Ekkehard Schleußner, administrerende direktør i avdelingen for obstetrikk og gynekologi ved Universitetssykehuset Jena og medisinsk Leitter studien, resultatene. I studien, leger behandlet kvinner med gjentatte spontanaborter, som imidlertid ikke lider en risiko for blodpropp. I deres tilfelle, kunne ingen fordel bli påvist ved hjelp av anti-clotting medikament. Derfor Schleußner også understreket: "Det anbefales ikke å behandle gravide uten risiko for blodpropp med heparin."