Abort - diagnosen er et sjokk for enhver kvinne. Tross alt, er alltid ille å miste et barn. Ofte gynekologer anbefaler deretter til en utskrapning, men utskrapning eller utskrapning er ikke alltid medisinsk nødvendig. Hva kvinner bør vite før de bestemmer seg for eller mot en utskrapning.

Utskrapning - informert før du bestemmer deg

Abort utskrapning grunner

Foto: © Colourbox

Melanie B. treffer budskapet ut av det blå. Etter en positiv graviditetstest, gikk hun muntert til kontroll hos henne gynekolog. Da sjokket: ultralyd var faktisk å se gestational sac, men det kan bli sett bare en forkrøplet embryo uten hjerterytme. I den påfølgende hørings, legen rådet Melanie å avgjøre i ro mellom to alternativer. Som den unge kvinnen var gravid før den sjette uken, og veldig ofte er tilfelle er det tidlig i svangerskapet, at frukten er utvist av seg selv med en sterk blødning, kunne hun bare vente. Legene kaller det en "komplett abort", Alternativt kan de også velge en utskrapning (utskrapning) som fjerner deler av slimhinnen i livmoren, placenta og skall fra livmoren.

"Jeg fant selve ordet utskrapning forferdelig. Ideen om at en lege gjør ut skrape min baby virkelig at jeg ønsket ikke i noe tilfelle", Minnes den unge kvinnen. Sammen med venninnen og hennes tvillingsøster, tenkte hun i dagene som frem og tilbake, og bestemte seg til slutt for å bli sett. "Jeg har tid mellom diagnose og deretter fem uker senere utbruddet av blødning, måtte forlate meg alene fra mitt barn. Det var vanskelig, men jeg ønsket å sette meg sorg. Etter en utskrapning ville jeg være den samme fortsetter til liv igjen, det føles ikke riktig for meg å"Sier Melanie B. Etter at blodstrømmen til sin gynekolog styrer da verdien av graviditetshormonet hCG. "Dette lege og pasient å sørge for at ingen rester av frukt eller skall igjen i livmoren"Forklarer Köln gynekolog Margit von Scherenberg. hCG verdi reduseres ikke vesentlig, selv etter en blødning fra en utskrapning må utføres etter alle.

Når er en utskrapning etter en spontanabort uunngåelig?

Til tross for god prognose for en "naturlig abort" Men andre kvinner gjør et bevisst valg for operasjonen. Du kan ikke stå i flere uker å vente på blødning og trekke det i stedet en terminlich fast linje under trist kapittel i en mislykket graviditet. Men det finnes også tilfeller der en utskrapning er medisinsk tilrådelig. Som en rest av morkaken beholdes selv etter en periode hos kvinner som har vært i åttende-tolvte uke av svangerskapet, ofte i livmoren tilbake og gjør en utskrapning nødvendig.

"Dessuten, forsiktighet bør alltid utvises når kvinner klager alvorlig, mer enn en uke langvarig og svært smertefull blødning. I et slikt tilfelle, er vanligvis uunngåelig en utskrapning"Forklarer gynekolog Margit von Scherenberg. Nødvendig eller tilrådelig en utskrapning er ofte når en såkalt blæremola har dannet: Egget ble deretter befruktet ja, men er det utviklet ingen embryo.

Utskrapning vanligvis en poliklinisk prosedyre

Den utskrapning i seg selv er en kort kirurgisk prosedyre på mindre enn 15 minutter, som finner sted under generell anestesi. Mesteparten av intervensjonen foregår på poliklinisk basis i en praksis eller sykehus og kvinnen må etter operasjonen er det fortsatt ikke mer enn et par timer for observasjon. Pasienten tar deretter på gynekologisk stol kurset og få en generell anestesi. Legen utvider sin livmorhalsen for å få tilgang til livmoren og der for å fjerne restene av embryo og morkaken og livmorslimhinnen. Denne infeksjoner eller vedvarende blødning kan forhindres. For dette legen enten brukt eller matt et skarpkantet, skjelignende instrument med hvilken det skraper av det øvre laget av endometrium. Den inngrep med en skarp skje kalles på fagspråket slitasje, inngrepet med den stumpe skjeen utskrapning.

Blødning etter utskrapning: Hva er normalt?

I dagene etter inngrepet lett blødning er normalt, noe som vanligvis avta raskt. Ikke vanlig i disse dager er mer blødning, feber og smerte; med slike komplikasjoner kvinnen bør søke legehjelp. I de første tre uker etter utskraping et avkall på svømming, badstuer, kjønn og tamponger er anbefalt fordi livmorhalsen er langsomt lukkes igjen og bakterier kan trenge inn i livmoren på annen måte. Som enhver annen kirurgi er nødvendig selv når utskrapning en tid for å bli frisk. Så mange kvinner rapporterer at de deretter følte sliten og slitt noen dager, en ikke uvanlig reaksjon på anestesi, men også til engasjement av livmor.

Hva er risikoen utskrapning?

Selv om det er en rutinemessig prosedyre, men det kan skje i svært sjeldne tilfeller at legen brøt livmorveggen under operasjonen ennå. Slike sår vanligvis leges uten komplikasjoner, selv om igjen, men kan også la arrdannelse. Hvis legen har et uhell stikke gjennom livmorveggen, kan bakterier trenge inn i bukhulen og forårsake betennelse. Andre mulige komplikasjoner var infeksjon av såret og en cervikal svakhet. Dette utgjør en risiko for senere svangerskap.

Så snart gravid igjen etter utskrapning?

Nøyaktig når neste eggløsning etter en utskrapning, kan du ikke forutsi nøyaktig. På omtrent den tiden av fire til åtte uker etter inngrepet tar normalt neste periode en, men kvinnen kan bli gravid igjen før denne blødningen. Hvis et par så ikke rett etter en spontanabort planlegger en ny graviditet, bør det tenke forebygging i tid. I det siste, leger har parene ofte rådet til å vente med å bli gravid er minst tre måneder etter en spontanabort, fordi ellers de fryktet en økt risiko for en fornyet abort. Men denne bekymringen er nå å være ubegrunnet, som en langsiktig studie ved University of Aberdeen har bevist. Følgelig en ny graviditet i seg selv er den sikreste tegn på at den kvinnelige kroppen er klar til å bære et barn. Likevel bør alle par bestemme selv om det fortsatt ønsker å vente eller ikke. Tross alt, ikke bare tar kroppen en stund å komme seg. Sjelen må trekke en baby tid til å sørge og mot.

Etter utskrapning: Hvor høy er risikoen for en fornyet abort?

 

Blødning etter overgangsalderen: Flere grunner til utskrapning

Hvis en kvinne har menopause allerede bak og vanligvis ikke lengre periode, kan det likevel føre til blødninger, som deretter må være medisinsk undersøkt. Også det er ofte laget en utskrapning, og deretter i mer detalj for å undersøke vev fra livmoren. Noen ganger den siste delen av en fødsel ikke kjøre veldig jevnt, morkaken er ikke helt utvist og livmor ikke kontrakt ordentlig sammen. Dette kan også gjøre en utskrapning nødvendig.

utskrapning er noen ganger forveksles med den såkalte ablasjon, et inngreps, skal fjernes i fibroider og polypper. I ablating Slimhinnen å være i de dype lagene i øde. I en utskrapning imidlertid bare de øvre lag av uterus som skal fjernes, og kan bygge seg opp igjen etter inngrepet. Også i løpet av menstruasjonssyklusen, blir det øvre lag av slimhinnen frastøtt i livmoren i løpet av menstruasjons måte, og deretter bygger seg opp i løpet av fire uker igjen.