I de første tolv uger af graviditeten var mest tilbøjelige til abort. For vordende forældre pludselig ende er et hårdt slag. Vi har med gynækologen og tidligere overlæge Prof. Dr. Helge Rüttgers talt om dette følsomme emne.

Interview om årsagerne til aborter

Eyed kvinde gråd pantere Hans Peter Naundorf

Foto: © panthermedia, Peter Naundorf

En abort, tabet af et barn i de første 25 uger af graviditeten, er en traumatisk oplevelse for de pågældende par. Urbia talte med professor dr Helge Rüttgers, den (tidligere) overlæge af de største barsel hospital i Nordrhein-Westfalen, om den medicinske baggrund og de psykologiske konsekvenser af tabet af et barn.

Urbia: Hvor mange graviditeter er der i Tyskland hvert år, og hvor mange ender med at gøre en abort? Da denne sats er i international sammenligning?

Prof. Dr. Rüttgers: I hvert fødslen kommer omkring en abort - et forhold, som det gælder ikke for Tyskland alene, men også for andre lande i EU og kan være overraskende i første omgang. Inkluderet her er en rigtig figur. Så børn er kun registreret under 500 gram, når levendefødte ved lov.

Hvis man bryder ned præcis, hvad begrebet "abort" skal kombineres, er forholdet netop nævnte perspektiv: det første er der den abort i gynækologisk forstand. Dette er fødslen af ​​et ikke-levedygtigt barn indtil omkring 25 ugers svangerskab. Disse skal skelnes fra en abort, tabet af fosteret op til 12. uge af graviditeten. Disse tilfælde omfattede, resultatet siges forholdet blot 1: 1 mellem fødsler og aborter. Efter afslutning af 12 til 25 ugers svangerskab, et tal fra 1,5 til 3 procent aborter giver omkring.

Ekspert Video: Hvor høj er risikoen for abort i en fostervandsprøve?

opdaget af præcise diagnose flere aborter: finish i graviditeten

Urbia: Hvad er årsagerne til abort er der?

Prof. Dr. Rüttgers: De er stort set ukendt at bestemme sjældent i de enkelte tilfælde. Det kan ydre påvirkninger - være ansvarlig for gynækologiske procedurer og sygdomme, især smitsomme sygdomme, - trafikulykker, andre traumer til livmoderen. Mest almindelige er genetiske afvigelser, der fører til tidlig død af fosteret eller placenta celler. Dette fører enten til hurtigt at skubbe frugt (abort i egentlig forstand) eller behersket abort, hvor det dør ubemærket og bliver først opdaget, når kvinden går til prænatal pleje. Denne type af abort kommer til min observation på det tidspunkt meget almindelige og er ofte diagnosticeret. ikke men dette skyldes en egentlig ophobning, men er i de avancerede diagnostik, er blandt de meget tidlige ultralyd.

Urbia: Kan disse årsager er afklaret efter abort i hvert enkelt tilfælde? Hvad er andelen "uklart" Aborter?

Prof. Dr. Rüttgers: Andelen af ​​ukendte aborter er meget høj, omkring 90 procent. Som en udløser i almindelighed er: for tidlige veer, præmatur hindebristning og tilstanden efter fostervandsprøve til bestemmelse kromosomerne fra fosteret. Hertil kommer, at moderens infektionssygdomme og flere graviditeter spiller en rolle.

Efter abort: chancerne for graviditet undimmed

Urbia: Hvorfor er så ekstremt sårbare graviditeter i de første tolv uger?

Prof. Dr. Rüttgers: Da implantation af det befrugtede æg og dannelsen af ​​moderkagen er en meget sofistikeret proces, der kan forstyrres mange steder. Her, stedet for implantation af ægget spiller en rolle i blodgennemstrømning til livmoderen, kvaliteten af ​​livmoderbeklædningen og genetisk system.

Urbia: Bortset fra at behandle de fysiske konsekvenser af en abort er i Tysklands hospitaler og gynækologiske operationer rigeligt forsynet for sjælen af ​​patienten og hendes partner? 

Prof. Dr. Rüttgers: Sandsynligvis den psykologhjælp lider nød. På den ene side det er relateret til det faktum, at årsagerne - som beskrevet ovenfor - de fleste er uklare og derfor er der en erklæring om undtagelsestilstand. Desuden problemet stadig ligger på et andet niveau: i horisonten erfaring med gynækologer, er den begivenhed, selvfølgelig - fordi det er meget almindeligt, og det har derfor næsten daglig brug af sin praksis - i hvert fald i de tidlige stadier af graviditeten "fælles", Dette var også tidligere for kvinden. Dette er nu, men andre end det var tilfældet selv ti eller 15 år, specielt graviditeten. Hun har hendes arbejde og familie tidsplaner baseret på det faktum, og er derfor til tider desperat, så når det ikke virker første gang. Dette er en stadig mere observerbar holdning, ikke kun for de unge, men også hos midaldrende patienter. Derfor skuffelsen er stor, når det nu går den ene eller anden forkert, som derved forårsagede massive psykiske problemer, som måske kan modvirkes i praksis næppe i klinikkerne kan ofte fordi her en større hold med distribuerede opgaver til rådighed stande. Vi stræber efter at opfylde situationen efter en sådan begivenhed, som vi broach det.

Urbia: jegst abort efter Deres mening, en stor tabu emne, fordi det måske ikke passer ind i vores perfekte og forudsigelig verden?

Taboo abort?! Jeg ville ikke se på abort i dag, hvor du har total spørge: Hvad er i dag et tabu. Et muligt kriterium: Det, der er endda taget op i eventuelle eftermiddag talkshows. Er aborter er allerede blevet behandlet der? Jeg ved det ikke!

Urbia: Hvor stor er chancen for en abort eller flere aborter at blive gravid igen?

Prof. Dr. Rüttgers: Chancen er undimmed. Efter en abort er mest tilbøjelige til at tage med en normal graviditet. Bør aborter - ophobes især tidlige aborter - risikoen er naturligvis en anden.

Professor Dr. Helge Rüttgers var overlæge på kvindernes Clinic Vogelsangstraße klinikkerne St. Antonius i Wuppertal. Klinikken har cirka 2.400 fødsler om året, den største barsel hospital i Nordrhein-Westfalen.

Hvornår kan jeg blive gravid efter en abort igen?

Og hvor stor er risikoen for en fornyet abort?

Hvis du stadig ønsker mere information, så se bare én gang i vores forum Tagged "abort" overstået.