Hipster menn drømmer om den nye iPhone, tenåringer pilegrimsreise til Primark- eller Hollister butikker, nå vanlig hus personer har sin hype objekt: Det går under navnet Thermomix, ansatt media og gjør kjøpere i kampen om lavpris -Nachbauten voldelige furies. Vi finner hype Sevenfold absurd.

1 kjøkken verktøy i stedet for en kultobjekt!

Theromix

Foto: © Vorwerk

Hva kan Thermomix hva vanlige kniver, rivjern, stang og håndmikser eller Teigknetgeräte ikke i stand? Kutte i små biter, hakk opp, puré og kokk, som skaper våre velprøvde kjøkken gadgets, men også. Så hvorfor betale for den opprinnelige Vorwerk 1100 euro Hvis vi for våre daglige behov kan ha det hele så mye billigere og individuell vel?

2. kopier: bare noen få er valgt

Aldi kopi av sin egen merkevare "Studio" skvalpet begynnelsen av november på grunn av stor etterspørsel i en ny bølge av salg i butikkene, men bare for kunder som tom gikk ut i forrige runde og forhåndsbestilt skriftlig. Og konkurrenten Lidl brakte hans Thermomix klone "Monsieur Cuisine" bare i noen få utvalgte butikker i Sør-Tyskland. Per desember er det replika her, men i nettbutikken. Alternativt, mange fortsatt som bare utsikten over ebay - hvor replikaene er ofte hawked på Black markedspriser. Denne salgspolitikk gjør ansvarlige forbrukere manipulerbare Kjøpe junkies som adlyder markedet kompatibel.

3. Thermomix eller kopi? Et spørsmål om penger

Spørsmål: Hvordan kan det ha seg at mellom kopier av Aldi og Lidl (199 €) og den opprinnelige Vorwerk (1100 €) er en heidundrende 900 €? Svar: Den virkelige Thermomix har automatisk program kan klippe og røre, og har en digital kokebok. Selv vakre, alt det der. Men en slik enhet er trolig mer for høyere inntekter eller de med nærmer bryllup eller bursdag runde på døren. Alle som har en billig prisreduksjon modell kan være så rett og slett "dårlig" føler.

4. Faktisk "Matlaging gjort enkelt"?

De åndelige fedre (eller mødre var de om?) Fra Thermomix annonsere med triaden "er rask, enkel og perfekt suksess", For matlaging nybegynnere men enheten er egentlig ikke noe enkelt svar: Et minimum av kjøkken erfaring og kunnskap om samspillet mellom mat og dens egenskaper bør du allerede bringe. For hvem vet når matlaging nybegynnere, for eksempel, at selv en dråpe eggeplomme messed opp eggehvitene?

5. Future samle støv

I dag, topp, i morgen flop? vi se tilbake og huske alle de store og små kjøkken gadgets uten noe som vi en gang trodde, ikke matlaging, baking, nyte - oh hva: å leve. Hva skjedde med sandwich maker, ismaskin, egg topper og tørket frukt-maskin? De er i kjelleren eller i motsatt hjørne av kjøkkenskap og samle støv. Ikke noen Thermomix enheter blomstrer samme skjebne når når hypen har lagt seg. Betting?

6. myten om tidsbesparende

vaske frukt eller grønnsaker, snip, fremstille andre matvarer. Behovet også eieren av Thermomix, arbeidet han ikke tar dem av. Dens appell er å ligge i tidsbesparelser under småkoking. Men selv i Normalo husholdninger lage gryteretter, supper og gryter med syltetøy ut foran ham uten kokk eller kokk bo i timer stoppe der. Også: Mens Thermomix kokker hovedrett, og til og med de øvrige deler av et måltid må fremstilles også: salat eller schnitzel "kan" Thermomix ikke (ennå?).

later 7. En kunde som ønsker

I mange forbrukerfora, kundene klager om dårlig kundeservice Vorwerk: Først henge i timevis i hotline sløyfe bestemmer når detaljerte spørsmål ingen vil ringe deg tilbake, da kompetansen til de ansatte for klager er ikke klart. Vel, til den prisen, kunder av Thermomix opprinnelige har absolutt forventet en bedre tjeneste.