Hvis et barn skadet beina, vanligvis den øvre eller nedre ben, og tidlig på kvelden eller i de tidlige morgentimer, kan sette en mystisk lidelse bak det: voksesmerter. Barnelege Dr. Ulrich Fegeler forklarer hva det handler om.

barnet vekst

Foto: © iStockphoto.com / Lokibaho

Voksesmerter: kan avklare ubehag i bena

Vanligvis mellom tre og fem, og mellom åtte og tolv år, voksesmerter kalles hos barn forekommer i faser over flere dager på rad, og den totale tid i løpet av årene. Smerten kan være lettere og godt å bære, men også være svært ubehagelig og forstyrrende. "Noen barn våkner gråter eller skriker, rapporten også natt sykepleiere fra Barnas Hospital," sier Dr. Ulrich Fegeler, barnelege fra Berlin og Federal talsmann for Professional Association of barn og unges leger. Siden foreldrene ikke kjenner som lå hvis sannheten bak symptomene en ufarlig vekst smerte eller sykdom er mottoet senest når anfallene skjedde ofte, eller en tydelig forstyrret av barn: På barnelegen!

"Med økende smerter er en uspesifikk smerte i musklene på forsiden av låret, i leggene eller knærne, vises vekselvis på begge føtter og stopper igjen på egen hånd," sier Dr. Fegeler, "Selv om det er mange teorier om årsakene, hittil famlende vitenskap i stor grad i mørket. Heng voksesmerter sammen med veksthormoner som er gitt ut i løpet av natten? De oppstår i periost eller om reseptorer i muskler? Vi vet ikke. "Observasjoner har avdekket imidlertid at voksesmerter toppet familien og er særlig utbredt for en ekstraordinær innsats. Om lag 25 til 40 prosent av alle barn og unge er berørt, ifølge ulike studier det.

Leg smerte kan også ha alvorlige årsaker

Voksesmerter er bestemt av diagnostisering av utestenging, det vil si når alle vilkårene er utelukket med lignende symptomer, barnelege kan være sikker på at et barn lider. Bli med smerte er alltid på samme etappe, de forekommer også i løpet av dagen, eller hobbles barnet selv, er det ikke voksesmerter. Heller ikke når leddene (kne eller hofte) er påvirket i stedet for benene eller hvis smertene ikke forsvinner av seg selv. "Det kan da barne revmatisme (juvenil idiopatisk artritt), et brukket bein eller et bein svulst handling," sier Dr. Fegeler: "Selv leukemi, en hofteledd inflammasjon (" Hüftschnupfen ") eller Perthes sykdom kan forårsake smerter i bena."

Slike delvis alvorlige sykdommer må ikke bli oversett. Problemet er at barn deres klager ofte ikke nøyaktig kan beskrive. "Noen peker på kneet når det gjør vondt dem i hoften," sier Berlin barnelege. I tvilstilfelle eller en konkret mistanke om en annen sykdom som forårsaker den røntgen av benene, et MRI eller ultralyd. Men utgangspunktet, hvis et barn opp til en og annen nattlige smerter er våken og utviklet seg normalt, er sannsynligheten lav at det er noe alvorlig.

Barnelege tips for voksesmerter

behandle voksesmerter med varme

For å lindre voksesmerter Child anbefaler Dr. Fegeler første donasjon: "I motsetning til en alvorlig sykdom, føles barnet en touch av det berørte området så hyggelig." Først, foreldre bør forsikre du sannsynligvis høye geschrecktes fra søvn barnet og kan beskrives hans smerte. Deretter hjelpe massere det berørte området, løsner beinmuskulaturen og tøyningsøvelser. En varme dressing en varmeflaske eller en Wärmpflaster kan gi lindring. Er smertene spesielt sterk, kan barnelege fore paracetamol eller ibuprofen. "Normalt er dette ikke nødvendig," sier Dr. Fegeler.

Alternativ behandling for voksesmerter

Sist men ikke minst, kommer osteopati som alternativ healing metode for å behandle voksesmerter spørsmålet. Dette er hva Köln osteopater Manuela Treinies og Malte Löhr i sin vitenskapelig overvåket studien viste "Osteopathic behandling av infantile og juvenile voksesmerter" med 30 unge deltakere i 2008. De berørte barn ble behandlet mellom fem og fjorten år fire ganger med intervaller på fire uker med osteopati. Antallet smerte angrep per måned økte med fra 85 prosent. "For de fleste barn smerte episoder i utgangspunktet var sjeldne og til slutt selv bodde helt ut", sier co-regissør av studier Manuela Treinies. Hyppigheten av natta oppvåkninger på grunn av voksesmerter og hyppigheten av gråt på grunn av smerte angrep økt med 100 prosent - det vil si, etter behandlingen, ingen av barna gråt mer i smerte og ingen våknet mer om natten fra smerten. I likhet med foreldrene i den såkalte bemerket "smerte dagbok" barna osteopatisk trengs betydelig mindre medisiner enn før. 93 prosent av foreldrene rapporterte at deres barn hadde behandlingen svært godt.

De osteopatisk behandling som har hjulpet de små deltagerne var forresten ikke spesielt rettet mot sine voksesmerter. Lindrende effekten var liksom en bivirkning av osteopatisk behandling i andre deler av kroppen - ikke for ingenting osteopati tar en helhetlig tilnærming. Manuela Treinies forklarer: "Osteopati gjør tettheter i vevet til pasienten ansvarlig for sine klager. For hvor vevet er komprimert og blokkerte blod kan og ikke kan flyte, lymfe, gjør nervene ikke fungerer ren. I det øyeblikket der vi løse kompresjoner og harmonisere kroppen, er han åpenbart føler seg bedre med sine naturlige oppgaver, for eksempel vekst klart. "Vekst, sier eksperten, er en intensiv prosess. Barn kan vokse en eller en og en halv centimeter i tre dager. "Ikke rart som trekker og gjør vondt!"

Manuela Treinies ansett osteopati som en ekstra behandling for barn Dr. Fegeler midler foreslått. Varmebehandlinger og massasje kan utføres mellom datoene når osteopater godt av foreldrene. "Det irriterer bare oss at dette standardbehandling ikke har endret seg på voksesmerter siden 1936, mens i andre lidelser og stadig nye metoder og medisiner er prøvd," sier Köln healer, "Only spissen, stretching eller tøyningsøvelser bruke dem mot voksesmerter, kommer fra en fersk undersøkelse utført av 1988. de deltakende barn måtte atten måneders behandling på den tiden, tross alt, bare halvparten så mange smerte "begrunnelsen er den samme som for osteopati. stoffet er løst, kan kroppen igjen operere fritt. Ikke minst god suksess med Schuessler alter, slik som kalsiumfosfat D6 og magnesiumfosfat D6 ville bli oppnådd så Treinies. Metoden for behandling for sitt barn passer, hans foreldre må bestemme på slutten selv.