Hormoneja, jotka ohjaavat kuukautisvuoto, vaikuttaa paljon enemmän kuin kohtu ja munasarjat. Monet naiset kokevat muutoksia kehoaan vedensitomiskyvyn, mielialan vaihtelut, tai migreenin. Koska valitukset ovat lievittää Lue täältä.

Tarkat syyt eivät ole tiedossa

Nainen sairas kylpytakki

Kuva: © iStockphoto.com/ lite_2046

Kuukautiskierto on tärkeä kellon naisen pitkän käyttöiän. Sykli määritetään vakaa alkaminen ja naisten hormonit - lopullisena tavoitteena on saada aikaan muna lannoitukseen ja valmistamaan kohtua mahdollista implantointia alkion. Mutta naishormoneja vaikuttaa paitsi munasarjojen ja kohdun limakalvon. Ne toimivat monissa muissa kudoksissa ja keskushermostoon. Ne vaikuttavat käyttäytymiseen ja psyykkinen naisen.

Monet naiset tuntevat päivää ennen kuukautisia ja kauden valitukset niinkuin huolestuttava ja on fyysisiä ja henkisiä vaivoja. Nykyään nämä valitukset ryhmitelty termin "edeltävä oireyhtymä" (PMS). "Tarkat syyt PMS ei tunneta. Luultavasti se on monimutkainen vuorovaikutus, jossa verotuksen ja nykyinen psykososiaalisen naisten aseman merkitystä, "kertoo professori Alexander Teichmann Saksan Society Naistenklinikka ja ylilääkäri Naistenklinikka klo Klinikumin Aschaffenburgin. mutta "osasyyllinen" on mielialan vaihtelut todennäköisesti putoavat estrogeenitaso jälkipuoliskolla syklin. Tämä on nimittäin henkisesti stimuloiva vaikutus tämän hormonin toimii aktivoimalla takaisin ja elin tekee ikäänkuin jota "estrogeenipuute".

Vuodesta mielialahäiriö on sairaus

Yleisin mielenterveyshäiriöt PMS ovat ahdistuneisuutta ja jännittyneisyyttä, hermostuneisuutta ja ärtyneisyyttä sekä häiriöt ja suorituskyvyn heikkenemistä. Fyysiset oireet ovat nesteen kertyminen etualalla, joka voi näkyä turvotusta ja lisätä rinnan tilavuus. Myös päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia ja ruoansulatuskanavan epämukavuus, ihomuutokset ja rajat ja selkäkipuja. Niin kauan kuin arkisen ja vaatimuksia ei voida kohtuullisesti poistaa työssä, PMS mutta ei ole todellista sairautta luonnetta. Aiemmin lääkärit ovat siksi usein oteta vakavasti PMS. Samaan aikaan kliinisen tutkimuksen ongelman on hyväksynyt ja tutkii parhaillaan juuri heikentynyt elämänlaadun ja sairaustaakan. Tulos: PMS on maailman tarkemmiksi oireyhtymä, jonka mukaan monet naiset kärsivät. naisten PMS tarkoittaa ennen kaikkea psykologinen taakkaa ja sitä tulisi käsitellä asianmukaista psykologista rasitusta.

Nyt tarkistuslistoja kehitetään, jolla naisen lääkärit voi kyselyn oireita järjestelmällisesti. Erityisen vakava muoto kuukautisia edeltävä oireyhtymä on käsitellä kuukautisia edeltävä dysforinen häiriö (PMDD). Tämä "tehostettu" Premenstruaalisyndrooma virallisesti tunnustettu sairaudeksi. "On psyykkisiä oireita, kuten ärtyneisyys, ahdistuneisuus ja masennus etualalla valitusten", sanoo Alexander Teichmann. "Potilaat kokevat niin vakava, että ne tuskin osallistua yhteiskunnalliseen elämään tai voivat harjoittaa ammattiaan. Kärsimystä on huomattava. "Arviolta viisi prosenttia kaikista hedelmällisessä iässä olevia naisia ​​kärsivät PMDD.

Merkkejä Kuukautiset: Mitä voin tehdä?

Jos PMS häiriöt ole kovin vahva, paljon voidaan tehdä myös kohdennettuja elintapojen muutoksia jo. Koska valituksia eri naisilla ovat erilaiset, ei ole "ihmelääkettä". Ensinnäkin, pätee seuraava: Jokainen pitäisi yrittää ottaa myönteisesti oireita. go raitista ilmaa, kävely tai lenkkeily, hierontaa, rentoutumista harjoituksia tai jooga ja taiji voi riittää silloin, päivät ennen päivän hallita. Väheneminen PMS-oireita liikunnan avulla on dokumentoitu useissa tieteellisissä tutkimuksissa. Ja hyvä uutinen niille, jotka arvostavat tippa viiniä: Alkoholi kohtuullisesti ei vaikuta PMS, tulos tuoreessa tutkimuksessa, johon osallistui noin 3000 osallistujaa.

tasapainottaa hormonien kanssa chaste puu

Myös yrttejä käytetään hyvin tuloksin aikana PMS. Auttaa Mäkikuisma vastaan ​​masentunut mieliala. Sitruunamelissa lehdet, rohtovirmajuuri, humala ja intohimo kukka voi heikentää ärtyneisyys ja edistää kuuluvien ja pysyä unessa. Toinen nainen korjaamiseksi, joka vaikuttaa hormonaalinen epätasapaino, siveä puu, Latinalaisen Vitex Agnus castus. Siemenistä kasvi kotoisin Välimeren käytetään kokemus lääke on pitkään ollut kuukautiskierron ja vaihdevuosioireita. Tehokkuus siveä puun varsinkin kun kuukautisia edeltävä oireyhtymä on osoitettu kliinisissä tutkimuksissa.

Joskus auttaa Vitamiinit & co

vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita suositellaan PMS ravintolisinä. Proof of concept siinä mielessä, että näyttöön perustuvan lääketieteen on kuitenkin saatavilla vain joitakin näistä täydentää. Tämä koskee kalsiumia päivittäin annoksina 1000 1200 mg. Suuri plasebo-kontrolloidussa tutkimuksessa, jossa naiset seurasi kolme kuukautiskierron aikana, kaikki PMS oireet olivat käytännöllisesti katsoen taaksepäin kalsiumin saanti. Magnesiumin, joka on myös usein suositellaan PMS kuitenkaan ole vakuuttavia tutkimuksia tehoa PMS-oireita. Ryhmässä vitamiinit, B6-vitamiinin (pyridoksiini) on hyvin tutkittu PMS. Vitamiinia vähentää opintojen masennusoireita parempi kuin lumelääke. Annokset olivat tutkimuksissa yleensä välillä 50 ja 100 mg B6-vitamiinia päivässä.

Mitä voi lääkäri tehdä?

"Jos oireet lausutaan, gynekologi pitäisi kysyä. se kun kirjoitat ennakolta täsmällisesti noin kolme hoitojaksoa, yksittäiset valitukset ja sitten kertoo lääkäri on paras. Lääkäri voi sitten paremmin, mitkä lääkkeet jokaisen naisen osalta tullut ", sanoo Alexander Teichmann. Hyvin testattu fyysisessä PMS oireet ovat pääasiassa hormonaalisen hoidon, yleensä estrogeenin progestiiniyhdistelmä kuten "pilleri". Ovat emotionaalisia ongelmia etualalla, lääkäri voi määrätä masennuslääkkeitä, erityisesti selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät. Nämä lääkkeet nostavat konsentraatiota "iloa hormoni" serotoniinin määrää aivoissa, joka voidaan laskea aikana PMS. Vaikeissa turvotus vedessä peruuttamista varoja käytetään.

"Erityisen vakavissa tapauksissa, hormonaalisen munasarjojen aktiivisuus voidaan tukahduttaa täydellisesti lääkitys, sekä diagnostisesti että terapeuttisesti. Saostunut hormonit korvataan jatkuvasti eikä syklisesti, niin että huomattava suhdannevaikutuksista että PMS perustuu, on kytketty pois päältä. On suositeltavaa, että luonnonvarojen steroidien estradioli ja progesteroni ", sanoo Teichmann.

Akupunktio - uusi hoitovaihtoehto vaikean PMS?

Monet naiset, joilla on vaikea PMS, PMS Dysphoric häiriö, mutta myös auttaa hormoneja tai masennuslääkkeiden maltillisesti. Täällä japanilaiset lääkärit ovat saaneet hyviä kokemuksia akupunktio. Vaikka vieläkään ei ole vakiintunut hoito Tämän (lähes) vapaa sivuvaikutuksista hoidon. Mutta säännöllinen aluksi kahdessa kolmen viikkoa suoritettu needling yhteensä 25 pisteitä osoittaa hyviä tuloksia. On mahdollista, että akupunktio normalisoi serotoniinin tasapainon aivoissa että japanilaiset tutkijat sanovat.

Lähde: Saksan Society of naistentautien ja synnytysten