Jos lapset ovat isompia, voit vihdoin nukkua pidempään? "Väärin!" sanoo Urbia kolumnisti Felicitas Römer. Kuten heidän nuoren lapset eivät sitä jopa ilman pulloja tai vaippoja, tuoda ansaittua unta hänet, hän selitti täällä.

Teini-iässä ja niiden oudon unensa

levottomia öitä

Kuva: © Colourbox

ystävä sanoi äskettäin haukotella minulle: "Teit hyvää! Lapset ovat jo isoja. Et jatkuvasti häirinnyt, jos joskus haluat lukea kirjaa. Ja voivat ainakin nukkua aina kun siltä tuntuu. "Hän huokaisi riipaisevia. Nyökkäsin ja purin kielen. Älä sano väärää nyt. Se voisi jkn silmät ne, jos mahdollista. Että se saa äitinä pikkulapsen että minun teini oli "suuri", voin varmasti ymmärtää. Ja vähän Hän on oikeassa, too. Voin tunti, jättää ilman kaitsemaan taloon. Voin joskus lukea kirjan kerran. Tietenkin paikalta minun "isoja" silloin tällöin pöytään ja johtaa koiran kävelylle.

Murrosikä, henkistä läsnäoloa tarvitaan

Felicitas Roemer

Felicitas Römer

Kuitenkin Pidin tyttöystäväni, että olin koskaan näytä paljon henkistä läsnäoloa kuin tällä hetkellä. Monivuotinen sparrauskumppani keskustelleet vilkkaasti, esimerkiksi. Mitä aiemmin tuntui luontevalta, lopulta diagnosoitu olemme perusteellisesti kyseenalaiseksi. Neuvottelutaidot ovat myös suuri kysyntä. Väkivaltainen mielialan vaihtelut vakavasti, mutta ei ota sitä henkilökohtaisesti, on myös taidetta, joka on oltava äkkiä taitavasti. En kertonut minun kroonisesti unta vailla tyttöystävä tietenkin, että olen aivan joskus kärsivät unenpuute. Suureksi ovat loppujen öisin. Tänä viikonloppuna pakottaa itseni joskus kestää myöhäisillan elokuvan poimia tyttäreni osapuolelta. Kun olen putosi loppuun syvään unet ennen voisin tarkistaa sen oli saapunut sovittuun aikaan kotiin turvallisesti. Kun minä etu jalkeilla kello neljä kanssa sykkivä sydän ja kuumeisesti juoksi hänen huoneeseensa, hänen sänkynsä oli tyhjä. Onneksi tulin ne ripeästi matkapuhelin. Verpennt hän pyysi anteeksi. Elokuva, jonka hän ja hänen ystävänsä olisi nähnyt, oli ollut niin tylsä, että he olivat molemmat nukahtanut sohvalle. Sittemmin kuvittelen Varotoimenpiteenä hälytyksen.

Olen myös antanut minun väsymys avuton

Mutta viikolla yötä kaikille asianosaisille ovat lähes aina liian lyhyt. Tuskin istua mieheni ja minä myöhään yöllä vain kaksi veltto sohvalla, fantastinen tyttäreni jääkaapissa, heittää äänekkäästi leipää leivänpaahdin ja moans: "Vau, olen nälkäinen!". Ikään kuin emme olisi juuri syönyt vain öisin. Lähes varmasti kivitettiin kolme minuuttia myöhemmin hänen veljensä tuonut ja kaivautuu rätinä rapea paketteja ulos varastointi komerossa tai pöydän jäätelöä pakastimesta. Sekä ennen pureskelua ja giggling anteeksi takaisin huoneisiinsa, kun kaikki on melkein aika, että olen nyt minun väsymys avuttomia. Juuri laskeutunut sängyssä, hurja uudelleen epäillä portaissa. "Ei pidä häiritse sinua, teen vain kerran nopeasti teetä!" Kuiskaa tyttäreni huomaavainen. Miksi meidän vedenkeitin aiheutti tappaja melua aamuyöllä yön, minulle on vielä täysi arvoitus. Päivän aikana minusta tuntuu paljon hiljaisempi!

Hehän käyttävät aikaa jotain hyödyllistä

Teen 1 esittelee kuultavissa huvittavaa puhelun ystävän kanssa keittiössä. Teen 2 häviää tällä välin hiljaa seuraavan neljäkymmentä minuuttia kylpyhuoneessa, jossa rajat valitettavasti suoraan meidän makuuhuoneen ja tuolloin ei otettu mitään äänieristys. Koska raskas ovi koputtaa ei auta: "En ole väsynyt anyway! Koska en varmasti voi edes käydä suihkussa! "Hän huutaa suljettujen ovien takana. Että kyllä ​​kuulostaa nyt kääntyä loogisesti. Miksi hänen pyöriä unettomia sängyssä, kun hän teki, kun voi tehdä jotain hyödyllistä. Ja vaikka molemmat vastedes todella pyrkiä olemaan ainakin hiljaa heidän yöllisiä toimintaan on kaukana ajatellut vanhempiensa unta.

Aamulla on vaikea saa minun "iso" Rise and shine, Tarpeetonta sanoa itse. Syyllinen puhaltaa biorytmi. Muutokset nuorilla nimittäin. Mikä kärsimys levoton teini vanhemmat tietävät jo, on nyt myös tieteellisesti todistettu. Perustuen neronleimaus mittaukset voisi havaita nimittäin se, että rakenne unen tarpeesta hidastui murrosiässä. Mikä tarkoittaa: Teen helposti myöhemmin väsynyt! Sylki näytteet osoittivat, että ajoitus, jolla muodostaa uni melatoniinia, noin yhden tunnin siirtyy taaksepäin nuoria.

Hormonitasapainoon lapsistani on minua vastaan ​​- ja vastaan ​​ensimmäisen tunnin

Nukkua asiantuntija Jürgen Zulley tiedämme kansainvälisten tutkimusten että "biologisen rytmin muutoksia tässä iässä taaksepäin." Ja kehottaa opetukset nuorten pitäisi alkaa vähintään tuntia myöhemmin. Muut unen tutkijat väittävät edes koulun alkua klo 11! Harmi, että saksalaiset koulut sitkeästi sivuuttaa tätä tietoa uudelleen ja nuorilla pakottaa heidät toimimaan vastoin heidän lähes luonnollinen rytmi. Kun ottaa herätä aikaisin eli. Yksi keksinnöistä kontraproduktivsten voidessa olla varhainen tunti, minun säälittävä tyttäreni tulee jättää nukkumaan 05:30.

Ei ihme, että seuraavat unenpuute voi aiheuttaa keskittymisvaikeuksia ja alaluokilla. Opettajien tulisi sitten mutta ainakin Muster ymmärtää, jos heidän teini opiskelijat jälleen päistikkaa kuorsaus riippuvat pöydälle: Lopuksi tutkimus "US National Sleep Foundationin" todettiin, että yli neljännes yhdestätoista 17-vuotiaan ainakin kerran viikko nukahtaa luokassa. Tyttäreni on jo tapahtumassa. Opettaja on kuitenkin nukkunut jopa - hän ei edes huomaa.