Barnet har brug for næsten ingenting til lykke, at blive passet så kærligt. Men som en mor kan føle sig temmelig ensom i denne samvær.

Hvis barnet er den eneste "samtalepartner" er

Baby Mor ensomhed

Foto: © Colourbox

Måske kender du det også: Efter et halvt døgn baby snak chat med postbudet allerede kan være en mental udfordring. Ikke så mærkeligt, fordi partneren er en opgave, at de pårørende ikke bor rundt om hjørnet, og de venner fra fortiden har begrænset tid. "Min lille barns ti måneder gammel, og jeg føler mig så ensom. Jeg er hver dag med min baby alene. Familien bor langt væk, såvel som venner. Jeg har ingen at tale", Man beskriver vores brugere inde i denne følelse. En fornemmelse af, at vore oldemødre så vidste. For de var næsten aldrig alene: Bedsteforældre og andre slægtninge boede enten i samme hus eller i nabolaget, de hjalp hinanden, og sjældent er trukket væk fra hjemby.

Holdet af to fra mor og barn, så er en forholdsvis ny model. Og selv om der i de fleste familier er reglen i løbet af dagen, det ikke rigtigt synes at gøre godt mange mødre. Selvfølgelig kan fædre føler sig ensomme. Mens De tager 80 procent af fædre, der bruger forældreorlov, dette kun for den minimumsperiode på to måneder. Men hvis du er en af ​​de fædre, der tager den lange afstande del af forældreorloven selv, kan også give dig du føler behandlet.

Alene med ansvaret for nyfødte

Den ensomhed med baby kan have mange ansigter. Ganske frisk bagt Mamas hun kan lide at blive set som et lille chok: når de indser, at de er alene ansvarlig for den lille mand det meste af tiden. "Når vores barn blev født, min mand var på orlov", Christina minder fra Wuppertal. "Om morgenen, da han var nødt til at arbejde igen, jeg vidste pludselig hvad et panikanfald er! Jeg pludselig indså: Nu er jeg helt alene ansvarlig for vores stadig så lille baby!" Hvad Christina nu hjulpet: "En 'faste kredsløb' til min mor, og i hver frokost bryde en telefonsamtale med min mand til 'briefing', når det kommer til baby."

"hans mor, men er ikke alt!"

Det var heldigt, at den indledende usikkerhed i baby hverdagen opløser snart! Winding værker næsten i søvne, er et ømt punkt på barnets bund ikke udløse mere spænding, og barnet har udviklet et rimeligt fast daglig rytme. På den ene side er dette intime tid med barnet er noget smukt. Samtidig kan det også få temmelig ensom i denne næsten symbiotisk bånd. Fordi en mor har andre følelsesmæssige behov som en baby: "Jeg føler mig så alene med musen. Jeg elsker mit barn om alt. Men jeg føler mig så lænket til dem og afhængige", Udstationering til et Urbia-bruger. Deres konklusion: "hans mor, men er ikke alt!"

Mange mødre er det hjemme simpelthen for stille: "Min datter sov, jeg havde allerede renset lejligheden og sad nu på sofaen læsning. Dette gik på hver dag. Men jeg er en social person, var jeg for lidt!" Jana fortalt fra Leverkusen. Din livline: De etablerede en legestue. Og er vænnet fra sin datter, hun tager hende ofte til sin bedstemor og er involveret i en velgørende organisation. "Jeg ser meget mere fyldt end 'bare' med baby!" siger den uddannede pædagog.

Følelsen af ​​at være alene med alle

Måske føler du lade dig mere alene end alene? Dette spil form for ensomhed beskrive vores brugere inde, så: "Opbygning af et hus, og jeg er faktisk hele tiden alene. Først nu ved jeg, hvad det betyder at være så træt, at man næsten ikke kan se ud af syne. Siden juli Jeg amme hver time om natten"Eller endda så: "Vores slægtninge bor langt væk. Min mand kommer hjem kun i weekenderne. Således er jeg i løbet af ugen enlig fighter med mine to sønner. Da jeg får mine grænser."

Et hurtigt fix er ikke tilgængelig overalt, hvis kvinden har for lidt støtte. Det hjælper til at skalere tilbage deres egne krav: En husstand med baby behøver ikke at være klinisk ren! Relief det er at tale ud bare en gang i vores forum og erfaring: Det er ikke kun mig! Andre brugere inde kan trøste eller endda fortælle, hvad der har endda hjulpet dem gennem stressede perioder.

Dette hjælper mod ensomhed med barn

"Go 'Bare endnu en gang blandt folket!" Måske har du hørt disse velmente råd. Men det er ikke så nemt, hvis der ikke nyttige bedsteforældre bor i nærheden, eller du måske ønsker at ikke engang give dit barn. Anyway, er det ofte ikke er let at vedligeholde de gamle venskaber, især hvis de venner, selv ikke har nogen børn. Ting du kan gøre, men hvis loftet falder dit hus på hovedet: prøv aktiviteter, hvor din baby eller lille barn kan være der:

 • Sport med barnet
  Dit barn kan gøre det på Lady gym, til Mummy Baby fitness klasse og Udendørs træning med baby og klapvogn, som tilbydes i mange byer. Der er også yoga- eller pilates især for mødre med babyer. Arrangører er fitnesscentre og andre kommercielle udbydere og jordemødre praksis (yoga, Pilates).
 • Frivilligt arbejde med børn - sammen i stedet for alene
  Du kan logge ind frivillig, også med barn. Den fælles, de frivillige centre for Caritas eller "kænguru"Projekter Diakonie ser kvinder, der understøtter overbebyrdede familier, enlige forældre eller flygtninge: hjælpe med former, nogle gange fritage dem for barnet eller lege med ældre barn.
  er også muligt med barn Besøg i gamle mennesker i samfundet eller på plejehjem, for undervist. Da besøgstjeneste for Røde Kors eller ASB. De fleste seniorer tø hurtigt, når et lille barn er. Men samlet indkøb er omgængelig, hvis man tager en gammel nabo, der ikke har nogen bil.
 • møde andre mødre med babyer
  Måske du tænker på mødre møder eller toddler grupper ville kun talt om fuld bleer og madopskrifter? Men denne fordom ofte ikke er sandt. Hver gruppe er anderledes, og som regel vi finde en, der matcher den karakteristiske bølgelængde. De tilbydes af familiemedlemmer uddannelsescentre, nabolag hjem, sogne og barnets Protection Agency.
 • starte én toddler gruppe
  Der er ingen restauranter i nærheden, kan du også sgive liv elv et lille barn gruppe - en meddelelse i medborgerhus, hos bageren, på opslagstavlen i distriktet-bibliotek eller børnehaven. Også ved at etablere en Urbia klubber kan du finde mødre i dit område. er lavet til at skiftes hjemme, men ofte også sognet et værelse.
 • Mor og barn aktive sammen
  Hvis du rent socialt samvær for lidt, hands-on tilbud er ideelle som Pikler-, DELFI- eller PEKIP grupper, Baby gymnastik eller -massage, Musik klasser til babyer og babysvømning. Med et lille barn, du kan Vand rutineopbygningsflyvninger kurser, gymnastik forældre-barn, kurser Sang og dans til små børn samt bevægelse kurser besøge. Arrangør: swimmingpools, VHS, huse af familie eller familie uddannelsescentre og sportsklubber, samt kommercielle leverandører.
 • Find nye venner
  Hvis dine tidligere venner bor langt væk eller arbejder, kan du via vores sektion "finde" en finde kæreste, som også er i øjeblikket i barselsorlov og bor i nærheden af ​​dig. Her allerede nogle gode venskab er opstået!