Koulutus merkitsee ennen kaikkea: turvaamaan lapsille. On viisi yksinkertaisia ​​mutta vihjettä auttaa lasta on vahva persoonallisuus.

Lasten puumaja

"avulla lapset" on kampanja liittovaltion keskus Terveystieto. tekevät lapset vahva, antaa heille elämän, jopa vaikeita aikoja, jotka haluavat kaikki vanhemmat. Mutta tie tähän päämäärään on pitkä ja vanhemmat eivät aina varma, mihin suuntaan ottaa se. Seuraavat viisi periaatetta voi olla apua päivittäiseen työhön koulutuksen:

  • henkilökohtaisen vastuun: "Seison juuri siitä, mitä tein." Lapset ja nuoret tuetaan ja ohjataan ottamaan vastuu omia päätöksiä. Toisaalta heidän näkemyksensä kuullaan ja otetaan vakavasti perheneuvostoon. Toisaalta, lapset joutuvat kantamaan seuraukset päätöksensä.
  • itsekunnioitus: "Sanon kyllä ​​minulle." Kun lapset oppivat näkemään itsesi henkilö vahvuutensa ja heikkoutensa, ne myös hyväksyvät muita ihmisiä. Kiitosta, suoremmin tai epäluottamuslause, tarkoitettu tuki, tukee itsensä vahvistamiseen.
  • konfliktien ratkaisemisen taitoja: "Voin sanoa mitään." Kun lapset oppivat muodostaa oman mielipiteensä ja vastaa siitä, he voivat hyväksyä muiden lasten / aikuisten muun mielipiteen. Kun lapset otetaan vakavasti, mitä he sanovat ja tekevät, he myös huomata, että heidän mielestään on arvo.
  • Turhautumista toleranssi ja pettymys: "Tiedän, mitä voin." Lapset oppivat pelin, mikä on mahdollista ja toteutettavissa. Jos ne voidaan arvostaa omia kykyjään oikein, ne eivät ole turhautunut, jos jokin ei toimi. Vanhemmat ja opettajat antavat aluksi turvallisuuden puute yhtiössä.
  • omatoimisuutta: "Voin tehdä jotain." Lapset oppivat saattajan ja suojelualueilla kokemusta. Jos he ottavat oman vastuunsa, he tietävät, kuinka suuri se on saavuttanut jotain. He tarvitsevat vapautta jokapäiväisessä perhe-elämään.

Miten voin vahvistaa luottamusta lapseni? 

Tunnettu koulutus asiantuntija Jan-Uwe Rogge vastasi tähän kysymykseen video: