Jeg er gravid, kan jeg nå spise og hva som ikke fungerer? Spørsmålet er trolig alle gravide. Heldigvis er graviditet ikke er en sykdom, og mye går videre som før. Men disse 13 ting du gi avkall bedre.

sigaretter

13 ting at gravide ikke bør gjøre elementer

Foto: © Colourbox

Ikke bekymre deg: babyen ikke kommer fra uttak når du slutter å røyke under svangerskapet. øke sigarett derimot risikoen for spontanabort og doble risikoen for prematur fødsel. Barn av røykere veier 200 gram mindre ved fødsel i gjennomsnitt, og er mer utsatt for infeksjoner. " Enhver ikke-røkt sigaretter fordeler barnet", Vurderingen av Köln-baserte spesialist i gynekologi og obstetrikk, Dr. Kirsten Benn.

I en studie ble det vist mars 2015, 4-D ultralyd bilder som det ufødte barn av røykere viste flere munnbevegelser. Normalt er disse bevegelsene reduseres med utviklingen av graviditet. Forskerne antyder at dette har å gjøre med sentralnervesystemet hos fostre. På bildet over er fosteret av en røyke mor sett på den nederste raden av fosteret for en ikke-røyker.

Foster mor røyke

(C) Dr. Nadja Reissland / Durham University

alkohol

Selv er det ofte "et glass er sannsynligvis ikke vondt", Er den beste løsningen under svangerskapet: Av alle alkoholholdige holde seg borte. Fordi det kan gjøre noen eksakt identifikasjon av hvilken mengde foruts fosteret gjennom konsum av alkohol moren skade. Det som er sikkert bare: Regelmessig alkoholinntak skader mer enn bare sporadisk og mer alkohol, jo mer farlig for barnet. Men dette betyr ikke, dessverre, vice versa: Hvis jeg godkjenner bare nå og da et glass meg, er mitt barn ikke i faresonen. Selv små mengder kan allerede resultere i vekstretardasjon og forstyrrelser av organ og hjernens utvikling.

rask

Selv om overdreven vektøkning under svangerskapet er ikke tilrådelig - faste gravide bør ikke ennå. "Fra faster under svangerskapet ville jeg fraråder prinsippet"Sier en spesialist i gynekologi og obstetrikk, Dr. Kirsten Benn. Mat deprivasjon er for tung på dette tidspunktet for mor og barn. Heller ikke er tilrådelig frukt eller ris daglig for dehydrering. I dag vet vi at dette ikke er nyttig i vann oppbevaring av moren. Rådet et balansert kosthold med alle de viktige byggesteiner - av frukt, grønnsaker, salater, hele korn, meieriprodukter, fisk og litt kjøtt og tilstrekkelig hydrering.

lakris

I en longitudinell studie av 1,049 mødre finske forskere har effekten av lakris i svangerskapet studert (februar 2017). De fant at barn av mødre som hadde spist ganske mye lakris i svangerskapet, seksjoner betydelig verre i hjernens utvikling at jentene kom tidligere pubertet og brakt mer vekt på skalaen. Lakris inneholder en substans som kalles glycyrrhizic, et naturlig søtningsmiddel fra lakrisrot, som hemmer et bestemt enzym i kroppen av den gravide kvinnen. Dermed får lakris som får mer av stresshormonet kortisol gjennom morkaken inn i barnets blod. Disse effektene ble observert hos mødre, "mer enn 500 mg glycyrrhizic hadde ført til dem under svangerskapet, som er tilnærmet i 100 g lakris"Som det heter på tysk Medical Journal. Derfor forfatterne av studien anbefaler gravide kvinner sterkt mot det, lakris å spise under svangerskapet.

rå melk ost

Spesielt rå melk og melkeprodukter fremstilt av rå melk (upasteurisert melk), slik som rå melk ost, inneholde listeria - disse er bakterier som kan utløse en såkalt listeriose. Dette er en infeksjon som er gamle og syke mennesker er farlige, men også kan skade demUngeborenen massivt siden magnetisering krysse placenta. Selv om infeksjon hos gravide kvinner kan behandles med antibiotika, men listeriose er sjelden anerkjent fordi det er ikke veldig forskjellig fra symptomer på en influensainfeksjon. I pakningsvedlegget for å unngå listeriose i svangerskapet den Ruprecht-Karls-universitetet følgende matvarer er kjent som spesielt risikabelt: kjøttpålegg, salami, pølser og kjøtt paier, mat som etter koking i lang tid (mer enn 24 timer) ble holdt ( kald plate), rått kjøtt (tannstein), ferdige smørbrød, åpnet prøver av majones og salatdressing, rå melk og dets produkter, myk ost, som kan være laget av rå melk oster, slik Romadur, Roquefort, camembert, brie, etc. (særlig bark av denne), kremost (ricotta, feta), blåskjell og annen sjømat. Hvorvidt en ost laget av rå melk, må angitt på pakken.

rått kjøtt

Rått kjøtt på grunn av risikoen for å lide en toksoplasmose infeksjon, først bør avstå fra vordende mødre til forbruket av rått kjøtt, feltsalat eller grønnsaker vask godt og bruke hansker når du rengjør søppel boksene og hagearbeid. Toksoplasmose infeksjon kan føre til hydrocefalus i fosteret (tidligere kjent som vann på hjernen), hjernebetennelse og betennelse i leveren årsaken. Gravide kvinner som ønsker å spille det trygt, kan bli testet for antistoffer. Eller har de allerede antistoffer, er det ingen risiko for fosteret.

Kaffe, cola, sort te, energidrikker med koffein

Med forsiktighet gravide kvinner bør også nyte koffeinholdige drikker. Og det inkluderer ikke bare kaffe, men også svart te, kakao, cola og noen såkalte energidrikker. Den tyske Nutrition Society (DGE) er på grunn av ulike studier på koffein forbruk under svangerskapet til den konklusjon at moderat inntak av koffein - større enn 300 milligram per dag - ingen negative effekter er forventet på graviditet. Det er ca tre kopper kaffe eller seks kopper te per dag. Et glass cola inneholder opp til 70 mg koffein. Den største risiko for et for stort forbruk av koffeinholdige drikker er en lavere fødselsvekt på barnet. Det var også studier som fant en sammenheng mellom koffein forbruk og en høyere risiko for tidlig fødsel.

narkotika

Forsiktighet og tilbakeholdenhet bør utvises hos gravide hvert å ta medisiner. Aspirin, for eksempel, bør ikke og tidligere okkupert bare etter samråd med lege i løpet av de siste tre månedene av svangerskapet. De fleste viktige grunnregler for å håndtere medisiner for vordende mødre: Ingen av inntekt uten å ha konsultert lege! Ikke flere medisiner samtidig og alltid ta lavest mulig dose. Advarsel: Selv om naturmidler - for eksempel avføringsmidler - er på ingen måte ufarlige. Ved forskrivning av medisiner, vil legen alltid gjøre en risiko-nytte vurdering.

spise for to

Utemmet appetitten av mange gravide i pickles er allerede velkjente. Mange kvinner opplever enestående mat cravings under svangerskapet, og med velmenende setning, må en " spise for to" inntrykk av at det var lurt å spise sammen for barnet i dag. Men ernæringseksperter fraråder overdrevent kaloriinntak under svangerskapet. På grunn av overdreven vektøkning øker risikoen for å utvikle en svangerskapsdiabetes eller svangerskapsforgiftning økt. Gravid spesielt trenger mer protein, vitaminer og mineraler for deres endret metabolisme og vekst av barnet. Derfor bør kostholdet være variert og utstyrt med massevis av fersk mat. Pass deg for altfor fett kosthold og søtsaker.

tanning Salon

Selv om brun hud i dette landet blir sett på som vakkert: Under graviditet anbefales soling både i naturen og på tanning forsiktighet. Fordi under de endrede hormonnivåene også pigment i huden endringer. I stedet for feilfri tan dette kan føre til permanente skjemmende mørke flekker. I tillegg bør tanning søkere alltid holde resultatene av en rekke studier i tankene, hvoretter hudkreft risiko økt betydelig gjennom jevn tanning besøk.

Langdistanse reise i malariaområder

Det bør utvises forsiktighet under graviditet selv med eksotiske langdistansedestinasjoner. "På grunn av den relativt høy risiko for fosteret, bør gravide kvinner ikke bli oppmuntret i prinsippet å reise til land med lav medisinsk og hygienisk standard"Skrev tropisk medisin ved Universitetet i Rostock i tidsskriftet "gynekolog", anbefales ikke spesielt reiser i malariaområder, en spesiell risiko for infeksjon også gi hepatitt A, B, D og E er gravid bør selvfølgelig gå bort bare med tilstrekkelig vaksine beskyttelse -. det vil si at vaksiner bør gjøres før svangerskapet. For komiteen Vaksinasjon ved Robert Koch Institute er anbefalingen, "som er bare for å bli vaksinert under graviditet hvis ikke strengt nødvendig."

dykking

Dykking med komprimert luft blir mer og mer populært, men det er for risikabelt under svangerskapet for både mor og barn. For det første er den gravide kvinnen under fysisk forandring gjennom slike en stressende sport økt risiko mellom, på den annen side konsekvensene av såkalt DCI for det ufødte barnet ikke kan estimeres. Når dykke små gassbobler dannes i blodet som normalt utskilles gjennom lungene. Men i fosteret som ennå ikke er mulig. Dyrestudier har vist en sammenheng mellom dykking og frukt skade.

Skating, ridning, ski og ballspill

Nei, sier Köln spesialist i gynekologi og obstetrikk Dr. Kirsten Benn hos gravide kvinner til idrett med fare for - for eksempel inline skating, ridning og ski - og idretter som krever en sterk hoppende bevegelse - for eksempel tennis, basketball og andre ball spill sport. I tilfelle ulykker, er det en risiko for tidlig avløsning av morkaken, kan sterk hopping resultere i for mye press på livmorhalsen. Egnede sports inkluderer turgåing, løping, jogging og svømming.